Friday, February 25, 2011

Mummy...Happy Birthday yaa


To My Mummy: Siti Mariam Binti Mohd Yusof
Date of Birth: 25 Feb 1946

MOM…
You look so young and pretty, even though your age is 65 years.
May God blessing you… Amin
Really love u MOM

Last not least, HAPPY BIRTHDAY TO U MOM!

Wednesday, February 23, 2011

Happy Birthday Dear

23 02 1987
.
.
.
.
.
23 02 2011
24 years

Dear My Loving: Kakak, Fatimatussolihah Aziz

Happy Birthday to U dear...
Semoga rohmu tenang di sana n tergolong di kalangan orang yang beriman
Amin
Love u always

Tuesday, February 1, 2011

banjir banjir banjir

..........
Sementara itu, Johor mencatat jumlah mangsa banjir tertinggi iaitu 44,055 penduduk daripada 10,028 keluarga, terutama dari daerah Segamat, Kluang dan Johor Bahru. Selain itu, bandar Segamat dan Mersing terputus hubungan darat apabila semua jalan dinaiki air sehingga 1.5 meter [berita selanjutnya

Received call from mummy
Mummy: kak ti balik bila?kat cni dah 3 hari ujan
Saya: Insya Allah, kak ti balik khamis pagi. napa mak?
Mummy: kat kahang dah banjir, rumah asim bawah dah naik air.
Saya: hah!alamak...sempat ke tak kak ti nak balik ni?
Mummy: kat dalam (estet) pun dah banjir. abah dah xleh masuk dalam. abg jai gi keje pun naek bot.
Saya: takpelah.nanti pape mak bagitau kak ti lagi tau. kem salam semua
Mummy: iyalah.jaga diri elok2


klik..talian di putuskan...
alamak..mungkinkah banjir besar sekali lagi?
kalau xsilap saya, tahun 2007 merupakan banjir besar di kluang.
masa tu saya masih lg belajar di UTEM.
time tu bukan kepalang seronok nak balik kampung.
pelikkan saya?orang semua dok risau2 tapi saya lain plak.
bukkannya apa, saya seronok coz dapat menjaring ikan!!! 
the moments yg paling best dalam hidup :)
menjaring ikan yg banyak....adalah dalam 10 jaring
macam2 pattern ikan..jelawat,lampam,baung,lais n ntah hape2 lagi
whoo000oooo :D


 






















pagi petang gi jaring ikan...
pastu petang2 jual ikan ngan kak no :o
plus2 best sebab abah ada enjin + boat sendiri.
so ikut suke hati kiteorg la nak pegi time bila pun :D
kadang2 adik bawak anak buah pusing2 naik boat :)



 












bila follow adik,saya mesti pakai jaket keselamatan.
mana taknya, saya tak pandai berenang :(
kang jadi pape, sapa nak jawab.
risiko terjadi pape mmg tinggi n always terdedah pd bahaya.
contohnya ular. paling sikit pun we all mesti jumpa bangkai ular :o
n lg 1 bila dah kat tengah2 tmpt banjir n bila enjin boat dimatikan,saya mesti kaget.
takut enjin xhidup semula. so make sure, before memulakan perjalanan, isi minyak penuh2 n bawak minyak spare :)

suap2: saya dapat bayangkan nasib si pelayan yg berada di tengah2 lautan. sangat kagum dengan kewibawaan depa!
Related Posts with Thumbnails