Wednesday, January 26, 2011

Padang Besar Perlis

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

U all pernah sampai ke Padang Besar Perlis?
Seronok kan? Mesti rambang mata yang amatkan :D

Padang Besar Perlis terletak bersebelahan dengan Padang Besar Hatyai.
Nak pergi Padang Besar ni senang saja, samada melalui Kangar / Mata Ayer / Chuping.
Perjalanan ke Padang Besar lebih kurang 30 - 45 minit.
Kalau nak senang ikut Kangar or Chuping sebab jalannya straight saja.
Kalau ikut Mata Ayer, kita akan melalui Kg Berseri dahulu dan akan tembus di Chuping.
Kalau nak tengok pemandangan ladang tebu yang cantik, i suggest u all ikut chuping or mata ayer. Surely u all rasa sedap je mata memandang plus2 mesti berhenti kejap tuk capture gambar :D
Contohnya macam kami :D
kami
ladang tebu, chuping
Barang2 kat situ pun boleh tahan. Pasti u all rambang mata.
Kalau u all hebat dalam bab tawar menawar ni, confirm u all dapat harga murah.
Contohnya macam en sayang saya..fuhh...bab tawar menawar serah je kat dia.
Saya? Confirm duduk tepi sebab kemaluan.miahahaha

kerongsangss
bajuuuu
Lepas dah letih berjalan2, surely perut pun terasa lapakan...
So kalau u all nak makan, i suggested makan tom yam pok teh (terbaik wok!) and pulut ayam :o

Sekian saja untuk entry kali nie..daaaaaa

4 comments:

Selamber Man Sempoy said...

bez nye cuti2 m'sia... mcm nk g sne je rye cina ni... mklum le, xprnh jejak kn kaki kt sne... :D

ctmah said...

waaa...beshnyaa..sye buleh jd gps bergerak :p

muslim said...

best nye..tp pdg besar da xmcm dulu..dulu lagi meriah

ctmah said...

iya?dulu2 camna ek?lagi banyak kedai ke?

Related Posts with Thumbnails