Friday, January 28, 2011

Tempek Nota

Assalamuailaikum n Sejahtera Friends,

Sedang jalan2 cari makan kt kuala perlis...


Tiba saya terpandang byk notes yang ditempek kat kedai ni
 

Macam2 ragam...
Macam2 hal...
hihi...

Wednesday, January 26, 2011

Padang Besar Perlis

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

U all pernah sampai ke Padang Besar Perlis?
Seronok kan? Mesti rambang mata yang amatkan :D

Padang Besar Perlis terletak bersebelahan dengan Padang Besar Hatyai.
Nak pergi Padang Besar ni senang saja, samada melalui Kangar / Mata Ayer / Chuping.
Perjalanan ke Padang Besar lebih kurang 30 - 45 minit.
Kalau nak senang ikut Kangar or Chuping sebab jalannya straight saja.
Kalau ikut Mata Ayer, kita akan melalui Kg Berseri dahulu dan akan tembus di Chuping.
Kalau nak tengok pemandangan ladang tebu yang cantik, i suggest u all ikut chuping or mata ayer. Surely u all rasa sedap je mata memandang plus2 mesti berhenti kejap tuk capture gambar :D
Contohnya macam kami :D
kami
ladang tebu, chuping
Barang2 kat situ pun boleh tahan. Pasti u all rambang mata.
Kalau u all hebat dalam bab tawar menawar ni, confirm u all dapat harga murah.
Contohnya macam en sayang saya..fuhh...bab tawar menawar serah je kat dia.
Saya? Confirm duduk tepi sebab kemaluan.miahahaha

kerongsangss
bajuuuu
Lepas dah letih berjalan2, surely perut pun terasa lapakan...
So kalau u all nak makan, i suggested makan tom yam pok teh (terbaik wok!) and pulut ayam :o

Sekian saja untuk entry kali nie..daaaaaa

Wednesday, January 19, 2011

gajah dan burung

cerita asal: han (bukan nama sebenar)
olahan : ctmah

di celah2 hutan yang merimbun itu, terlihat seekor anak gajah yang sedang menangis.
disisinya ada seekor gajah tua yang terbaring kaku tidak bernyawa.

sedang si anak gajah menangis mengenang nasib dirinya,tiba2 ia didatangi oleh seekor burung.

si burung = wahai sang gajah, kenapa dikau menangis sebegini rupa?
si gajah = aku telah kehilangan ibuku.
si burung = aku tumpang simpati atas kehilangan ibumu. sudikah dikau menjadi anak angkatku dan tinggal bersamaku wahai si gajah?
si gajah = (diam sejenak sambil memandang lesu ke arah ibunya)
si burung =  jangan khuatir, aku akan menjagamu seperti ibumu menjagamu
si gajah = baikla wahai sang burung yang budiman. jikalau itu nasibku, aku redha.


si burung pun membawa si gajah pulang ke sarangnya.
maka hiduplah si burung bersama si gajah.

sumber: han (bkn nama sebenar)


Monday, January 17, 2011

Bukan Diriku Sinetron

Assalamualaikum n Sejahtera Friends

Selamat hari isnin kawan2... Rajin2 kerja yerk... :)
Layan tak cerita sinetron bukan diriku: setiap isnin - jumaat: 6.30pm - 7.30pm.
Ulangannya pulak pada hari sabtu: pukul 9.00am til 2.00pm tanpa henti :)

Kalau ada yang melayan macam saya n uda mesti rasa cerita tu best kan. :D
Walaupun dah tengok dr isnin til jumaat, tapi mesti tgk sekali lg pd hari sabtu keesokkannya.
Bila tengok ngn kawan, xde la menghayati sgt. Cuma rasa geram2 jek.
Tapi bila tengok sorang2 mesti nak meleleh lg2 part sedih.hihi! Kememe tul saye nih.

Walaupun dlm cerita tu byk yg xmasuk akal, tapi saya enjoy menontonnya :D
Pd saat2 genting ni, hubungan Ayla n Loki menjadi renggang gara2 salah faham.
En ariel pula mula berubah baik selepas dpt tahu Ayla sakit.

 
N the most important things is 24/01/2011 merupakan FINAL EPISODE!So please remind yourself n make sure u all available on that date :D
Harap2 saya dapat layan ending cerita nih. kalau tak dapat layan, mesti rasa demam seminggu :(
Bukan Diriku: Lakonan Baim Wong, Bertrand Antolin dan Ririn Dwi Aryanti

Ayla = cute n manja
Rio / Loki = funny n bendul
Ariel = busuk gileeer

Friday, January 14, 2011

***Khurafat***

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Lama gila tak update blog. terasa janggat plak nak menaip..
ok la..straight to the point la ek..
malam tadi sempat menonton filem KHURAFAT arahan Syamsul Yusof..
firstly nak bg CREDIT to him :D
nampak message yang disampaikan oleh Syamsul

Filem ni menceritakan tentang kisah hidup Johan (Syamsul) dan isterinya Aisyah (Liyana) yang saban hari diganggu oleh makhluk halus. Anna (Sabrina) bekas kekasih Johan tidak dapat menerima perkahwinan Johan menjadi hilang akal dan sering menggangu hidup Johan sekeluarga. Pada suatu hari Anna mengambil tindakan membunuh diri. Johan terasa sangat bersalah pada Anna dan pada masa yang sama dia diamanahkan oleh ibu Anna utk menghantar jenazah Anna ke kampung halamannya. Dalam perjalanan, Johan dan kawannya ditimpa kecelakaan dan pada masa yang sama makhlus halus itu muncul. Akhirnya Johan mengaku bersalah kerana telah membomohkan Anna gara2 Anna tak layan dia. Risiko yang terpaksa Johan hadapi ialah dia tidak boleh meninggalkan / membiarkan Anna kerana makhlus halus itu akan menghantui Johan sampai dia mati. Tapi Johan mungkir janji dan akhirnya janji tersebut memakan dirinya sendiri...    

Filem ni sangat2 seram sampai saya rasa nak keluar je dari panggung...
Seriously rasa nak pengsan, rasa nak terkucil, rasa macam2la.
Macam nak pecah panggung bila menjerit.haha!
Time tu duduk dah tak betul. Kejap posisi ni kejap posisi tu.
Sampai terpaksa jadikan tudung saya sbg pelindung tutup kat muka nih..
hihi!gila penakut yang amat ctmah nih..
Yang bestnya, bukan golongan hawa je yg menjerit tapi kaum adam pun menjerit gak.haha!
Memang suspen habes loh...

So kawan2, apa tunggu lagi.. ada masa pergilah tengok. tapi make sure berani2kan diri anda yer :D

Daaaaa

Wednesday, January 5, 2011

BONUS

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Harap2 korang semua sehat n happy la ek dalam menjalankan tugas seharian nih :)
Nak2 kalau dapat bonus berlipat2 kali gandakan :) surely sehat n montel :o

apa yang korang nk buat ek dengan duit bonus tu?
shopping?bercuti?tukar tayar kete kebal?tukar sport rim yg lg canggih?upgrade handphone baru? fuhhhhhhh...mesti macam2 yang bermain dalam fikiran..kan kan...

apa saya nak buat kalau dapat bonus?
hurm..macam biasa..
perkara pertama yg saya buat ialah suku bonus simpan dalam ASB.
n seriously tang balance tu saya nak baiki kereta. nk tukar absorber, tukar bearing n tukar brake pad.
tapi bile dikira2 dihitung2, kosnya nak dekat RM500...ayama!
OPS!dapat ke bonus?
plish CTMAH!jangan berangan terlampau jauh ya..HAHAHAA

apa boleh kata....just wait n see..no comment..xnk kepochi..hohoho

suap2: den tak sabo nak balik PERLIS!

Related Posts with Thumbnails