Thursday, December 30, 2010

Ctmah dan azam tahun barunya

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Selamat tinggal 2010...
Selamat datang 2011...
Apa azam tahun baru korang2?
Azam 2010 semuanya dah termakbul ke? :)
Ada yang pending x?Ada yang carry forward ke 2011 x?

Macamana pula dengan azam tahun baru saya ek?
Hurm...
actually tak terfikir pun lagi... 
baru je nak congak tambah tolak nih..hihihi

Insya Allah, tahun akan datang ni saya berazam untuk:


Saya harap semuanya tercapai dengan 101% ...amin amin amin

suap2: TAHNIAH MALAYSIA!ESOK CUTI!YAY!!!!

Monday, December 27, 2010

ngangkung VS hantu mak limah balik rumah

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Apa khabar?Sehat ke? Makan minum diharap semua terjaga yerk :D
Oklah...saya nak bercerita sikit pasal ngangkung n hantu mak limah balik rumah.
Korang2 dah tengok tak kedua2 movie nih?
Saya rasa mesti semua dah tengokkan..
Apa pendapat korang ek mengenai kedua2 movie nih?

Bagi saya la kan ngangkung lagi better than hantu mak limah balik rumah.
Sebab apa saya cakap camtu?sebabnya:
Ngangkung ada unsur2 lawak n nampak message yang disampaikan. Pelakonnya pun takde la over mane.
Berbanding dengan hantu mak limah balik rumah, saya rasa movie tu just lawak semata2. xde 1 message pun yg disampaikan.
Memanglah kelakar sangat sampai sakit telinga saya bila kakak sebelah saya tuh gelak mengilai macam hantu kak limah!huhu
tapi lama2 saya jadi bosan sbb asyik2 lawak yg sama...aishhhh
dahla tu, tetiba je ada hantu kopet...macam tak sesuai betul utk tayangan umum sbb ramai family yg bawak anak2 kecil. scene hantu kopet n coli berterbangan sana sini mmg xsesuai dimasukkan..huhuhu

ntahla..tu pendapat personal saya jek...tersilap kata harap di ampun :D
suap2: semalam tengok bola cam histeria sesorang!hihi!tahniah Malaysia!

Sunday, December 26, 2010

tak perlu melalak dah

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Yayyy...Saya dah dapat radio baru...tu pun ehsan dari en sayang. yang pastinya saya tak mintak.dia yang nak belikan :D. Ma kacih banyak2 ye en sayang saya :-*
RM250 at Brothers SA
Pasni saya tak payahla melalak sorang2, or melalak ngan yumie or ngan huda...hihihi

en sayang: pasni jangan lupe cabut cover depan nih.kalau tak kena curi lagi...
Saya: glups!saya ni dah la cepat lupe...kene tempek 1 note kat dashboard nih...huhuhu

Suap2: dia suka tengok saya suka, dia sakit hati tengok saya muncung...

Thursday, December 23, 2010

PMR and bebilah

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Hari ni result PMR dah keluar...
Alhamdulillah...Anyway nak ucapkan beribu2 TAHNIAH buat anak sedara saya Fatimah Nur Abilah coz berjaya dapat 9A untuk semua subject yang dia ambil...Atam tumpang happy untuk kamu...

Antara conversation saya n bilah:
Atam: Tahniah tau!Nak mintak sekolah mana?
Bilah: Sapa bagitau...mana aci dah tau..xtau nak mintak sekolah mana.
Atam: I kol umi lah.sekolah kak patin ke?
Bilah: Tak tau lagi.
Atam: Nak hadiah apa?
Bilah: Ntah.tak tau
Atam: Hish!semua tak tau...camtu atam nak bagi hadiah spender 9 helai...Nak cari spender yang ada huruf A. A is stand for Abilah :p
Bilah: eeeeee...jahat!xnak ---sambil gelak2
Atam: xkire...haha!tata..klik



Semua adik beradik kamu mewarisi kepandaian arwah kakak kan :|
Kalau la kakak ada mesti dia tumpang happy untuk kamu kan...

Suap2: ada ke spender huruf A...glups!hahah

Tuesday, December 21, 2010

Perihal mak bonda saya yang comel

Ari sabtu lepas bawak mak bonda gi jenjalan kat jusco bukit raja.
pastu suruh la mak bonda pilih apa yang dia nak.
suruh pilih baju, tak mau. katanya baju berlambak2 kat rumah.
suruh pilih kasut pun tak mau. katanya kasut yang nua beli pun tak terpakai lagi.
suruh pilih cadar pun tak mau. katanya bukannya mak guna cadar2 ni.
lastly saya suruh mak bonda pilih sendiri apa yang dia nak. lagi senang. huhuhu

Jalan punya jalan, pusing punya pusing, lastly mak bonda pilih menda2 nih.hoho
bekas kuih raya tuk budak2. yang kaca asyik pecah jek.haha
pembuka tin
sudip kayu


Suwit kan mak bonda saya? Menda2 camni yang dia nak.
Takpelah mak bonda..kamu tetap comel di hati saya :D

Pastu saya bawak mak bonda makan kat cni...
Tempat favourite saya n en sayang
mummy wif nasi lemak special
Kalau u alls nak makan kat cni, saya suggest kan
1) nasi lemak special
2) yellow laksa
3) thai / asam laksa
lain2 pun leh try. tapi saya selalu makan yang 3 tuh :D

Lewat petang, we all siap2 gerak ke Laguna Park Klang.
Sambil berbarbeque sambil memancing. Tapi tak lama manapun sebab nua nak jumpa mak bonda.
Nua nak belanja mak bonda makan satay kajang.
Peh...perut rasa nak pecah gile. makan tu makan ni...
takpe2..rezeki jangan ditolak.musuh jangan dicari..Right? :D

suap2: happy birthday to makcik Mazirah. Semoga panjang umur n muda selalu

Saturday, December 18, 2010

uyuh tapi kesukaan

Assalamualaikum n Sejahtera Friends!

Yayyyyy!
malam tadi dapat gak bawak mak g ict shah alam. 
pukul 9 lebih baru gerak coz of ujan renyai2... 
mula2 macam berkira2 gak nak pegi ke tak. 
tapi, belasah jelah. payung kan ada :D
Mummy Mariam
nak masuk kena bayar RM10 per car. 
Dapat free coupun ke safari night or lg 1 tempat(lupa nama). 
sekarang ni dah banyak perubahan compare mase 1st time saya masuk dulu2.
view sangat2 cantik. rasa tenang je mata ni even dah tengah malam pun
bling mummy bling
happy 2gether
apiz bucuk!
mak bonda kesukaan sampai uyuh nak berjalan. haha
tak semua tempat kami pergi disebabkan ujan. 
 jalan lecak plus2 payung asyik berlaga2 jek :(
rumah salji pun tak siap lagi... ampagas betul :(
smile chak!
mine+mummy+en sayang
ada souvenir? mestila ada...
tuk mak bonda kami belikan jam lampu. 
tuk apiz kami belikan topi bola(xtau panggil apa) :D
big zirafah
apiz+mine+mummy+en sayang
dalam pukul 11 lebih kami gerak balik n singgah makan di KOLAM sec 24.haha! 
punyalah banyak kedai makan tapi kolam gak jadi pilihan saya.huhu!

pesanan buat cik paten: sila jangan jeles kay. i tau u tak sampai cni lagi :p
suap2: gembira dapat menggembirakan orang yang tersayang.....

Friday, December 17, 2010

Nak bawak mak bonda pergi mana ek

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Mak bonda terchenta saya ada kat cni..

Visit kakaknya aka mak ngah saya.
Masa wedding adek aritu, mak ngah jatuh (tersepak kotak) n tangan mak ngah patah (tulang patah 3). huhu
Cian kat mak ngah. Duduk je dalam bilik sebab tak leh nak bangun.
Xpelah mak ngah, menda dah jadi.. Saya doakan mak ngah CEPAT SEMBUH kay...AMIN AMIN AMIN

Well, petang ni saya nak amek mak bonda n terus bawak balik shah alam. 
Malam ni nak bawak mak bonda jalan2 kat cni...

Lepas tu nak bawak mak bonda makan2..tapi nak makan katne ek?buntu buntu!!!

Esok plak nak bawak mak bonda shopping2..shopping kat mane pun tak tau. Dat days mak bonda datang saye bawak shopping kat mydin 18 shah alam..haha!macam TBB!seriously tak tau nak bawak g mana...

Ptg esok plak will follow en sayang barbeque kat laguna park klang. so saya akan angkut mak bonda n apiz.mak bonda kemaluan,tapi saya cakap 'ala...wat2 xmalu jek mak'kekekeke
suap2: Any suggestions?nak bawak mak bonda shopping mana ek?nk bawak mak bonda mamam mane ek?

Thursday, December 16, 2010

Officially dah

Assalamualaikum n Sejahtera Friends

Ada berita gumbira yang hendak hamba hebahkan pada kalian2 semua.

Officially, saya akan bergelar PUAN pada 04 June 2011..
ya 04 June 2011.. saya tak mimpi di siang hari and kalian pun tak bermimpi :o

Tinggal lagi 6 bulan jek..kadang2 rasa macam kejap, kadang2 rasa macam lama :p
Perasaan? Buat masa sekarang ni rasa cam biasa2 jek.hihi
Cuma tang berbelanja barang2 hantaran tu yg semacam EXCITED! Lagi2 time YES ni kan..
Fuh...rasa macam nak patah kaki ni berjalan cepat2 plus ramai betul umat2 yang bershopping. Tangan terasa ringan sebab semua barang en sayang yang bawak :D

So kepada kawan2ku yang terchenta, awal2 saya booked u all kays! :D

Majlis saya akan berlangsung pada
04 June 2011 - nikah
05 June 2011 - sanding


Majlis en sayang akan berlangsung pada
12 June 2011 - sambut menantu aka SAYA (^_^)

Insya Allah kalau ada sebarang pertukaran saya akan update laju2 plus cepat ekspress!

tiba2 teringat kata2 kak sulung saya aka umi paten:
mak paten:eeee..nak kawin ke?malunyeeee...nak kawin ke?
saya: senyum lebar tahap amad hero!hanya en penaja celup je tau apa tu amad hero!kekekee
mak paten: nasib baikla kak ni kawin jauh2
saya: hohoh!cik paten!silala kawin jaoh2 kay!ikut versi abi n umi tuh

suap2: lepas ni blog saya akan dipenuhi tentang persiapan ke arah 040611.perlu ke saya buat 2nd blogs?

Backdated 04.12.10

Assalamaualaikum n Sejahtera Friends,

Haiiii...lamanya x update blog..rasa cam janggal semacam laks. lately rasa busy, rasa malas, rasa macam2 la.. hish...macam2 ajelah alasan saya kan...yang penting, HIDUP MESTI DITERUSKAN!

Hurm...bercakap pasal 04.12.10, ada apa dgn hari tu ek?haaa...tu la wedding adik saya kat sebelah johor...
Penat memang tak terkata, kerja memang tak terkejar la gamaknya.. Pendek kata, tetamu dah datang makan, saya still lagi berbaju t-shirt n berseluar tidur.HAHA! wutever!

Overall majlis: OK bangat. Silat, zapin, cabutan bertuah, semua adik dah buat. So masa saya nanti simple2 sudah. Tapi dalam hati, nak gak buat semua tuh.hihi!

Kat sini, saya tempekla serba sikit gambar2 kami k utk tatapan kalian, lg2 tuk dak patin tuh :D cik patin, tengok saja k..jeles kasi buang jauh2 :p
anuar & amira

makan berdamai

baling duit

pelamin depa


kembar xseiras

kami suke!

mak bersama org kuat

abah tired

uqail hebat!
coming soon :D


Thursday, December 2, 2010

kisah jumaat yang lepas

Jumaat yang lepas family en sayang bertemu family saya...
Alhamdulillah,semua selesai dengan gelak tawa kedua2 belah pihak.
Saye curi2 dengar dari dalam bilik jek sebab mase tuh dok kalut buat hantaran nuar :D

Wang hantaran dah diberi sepenuhnya.
Oleh sebab en halim suami kepada puan suria tu keje di bank,so dia lah yang kena kira duit2 tuh.hoho

N yang pastinya majlis tersebut berkemungkinan bulan 6 (cuti sekolah)
---cik patin, leh balik x?kekekekeke---

suap2: kita hanya mampu merancang, DIA yang tentukan segala buruk baik pd kita.

Wednesday, December 1, 2010

keras tangan kami tuk adik tercinta

Assalamualaikum and Sejahtera Friends,

Last saturday (27/11/2010) 
adik saya 'anuar' selamat menjadi suami kepada 'amira'.
Sekalung TAHNIAH untuk mereka berdua...
Moga kalian kekal ke akhir hayat...
Amin


N kat cni saya nak gak tunjuk hasil kerja kakak2nya yang tak seberapa tuh :D

27/11/10-10.00am baru terhegeh2 nk deko

set makeup

perfume

shoes

sireh junjung

buah2an

cek hantaran

coklat

mas kahwin n aksesories

handbag

bukan buatan kami kay :D

itu saja..simple bukan..malas nak serabut kepala sebenarnya.
takut tak cukup tangan lak :D

suap2: nanti saya display gambar kahwin depa lak ek
 
Related Posts with Thumbnails