Friday, November 5, 2010

TARA episode 7

Assalamualaikum and Sejahtera Friends,

Jom kita bercerita pasal TARA... Malam tadi tengok TARA kat umah puan suriani sbb arinikan cuti. Tiba2 En hamzah ajak g teman main futsal tapi saya terpaksa menolak dgn buat2 muka seposen.TERPAKSA kay. Nasibla paham.hihihi. TARA buat hidup saya tak tenteram laa... LOL
Seperti yang saya ckp dlm entry sebelum ni, kalau saya xtengok TARA saya tak leh nak potpet2 ngan eli, ngan huda..HAHA! Lucky hari ni cuti, so saya main sms je ngn puan ellie best.

Kali ni cabaran they all start dari new zealand sampailah ke sydney. 
Sangat2 funny. Lagi2 tang meluncur ais and halau sheeps.
Masa luncur ais, ivan+ethan and sunaina+dimple asyik buat lawak jek.Saya malas nk describe kn kesengalan tuh..Korang2 yg tengok tuh mesti paham2 sendirikan. Yang pastinya sakit gerahang ni asyik dok gelak jek.haha

After that they all kena pilih samada nk buat cabaran penuhkan wain dlm tong or halau kambing. Richard+Richard, Claire+Michelle,Natasha+Hussien buat cabaran wain n the rest buat cabaran halau sheeps. Susah sekali nak halau sheep tuh plus2 comel+debab+gebu. Yang pastinya sheep tu pandai berlakon kay. Antaranya buat2 pengsan, xnak bangun la n mcm2 lgla.hahaha!lawak gile bile sheep pun pandai pura2 pengsan!--->aku pun pandai
Ivan n Jessi paling funny, dh sebijik cam gembala kambing.hoho 
n tibe2 terus saya terfikir, macamanala rupa hilda kalau dia yg halau sheep tuh..hahahaha
Mesti lg seronok kalau hilda ada :(

Then they all kena rakam video n pos pada family n after that terbang ke sydney. Sampai2 je sydney they all kena cari lelaki yg membawa payung disebelah tangan kanan utk mendapatkan petunjuk seterusnya. Next, they all kena kemas katil mengikut standard hotel hilton dlm masa 3mins n semua team kena penalti 10mins coz lebih 3mins.

Then they all kena buat cabaran lompat buai --->xtau panggil apa.hihi
Agak susah n kesian kat hussien+natasha coz kena penalti 4jam.Yelah..orang tuakan. Manelah larat nak buat. :(

First team yg sampai adalah Jessi+Lani and the most important thing is perlumbaan utk episode 7 ni belum habis lg. Itu hanyalah gimik semata2 n yg pastinya xde penyingkiran LOL

4 comments:

:.noRuL.: said...

mmg part halau sheep tue kelakar r..TBB btl sheep tue bule tdo kan...hihihi...
ingtkan game dh bis rupa2nya gimik je so tggu la nnt next episod kan kan...

(^_^)v

ctmah said...

aah...minggu dpn dpt tgk ngn awk :)
hopefully awk smpi awal la ek :p

Ellie Best said...

LOL. rasa nak sekeh je sheep tu. pandai gila buat-buat pengsan macam ada sorang ni. hahaha

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
layan nice ceta dia

Related Posts with Thumbnails