Thursday, November 25, 2010

Ministry of Moment : Just Like contest

Assalamualaikum n Sejahtera friends,

Straight to the point la yerk... Ministry Of Moment ada menganjurkan satu "contest" and habuan yang ditawarkan TERSANGATLAH LUMAYAN...sesiapa sahaja boleh join contest nie xkira lah umur,bangsa dan agama. Yang penting 1 Malaysia OK :D

Untuk pengetahuan kamu2, MOM ni sangat famous dikalangan artis2 n antara yang menggunakan khidmat MOM ialah Datin Paduka Umie Aida, Sari Yanti dll. Nak tau lebih lanjut pasal MOM ni silalah berkunjung ke http://www.ministryofmoment.com/

Hadiah HEBAT yang MOM tawarkan:  
FREE photography package worth RM2,000 (inclusive of an album) pada mana2 blogger yang memang ONG sebulan gaji saya pun tak sampai camtu.huhu

N bukan itu saja, 2 daripada bloggers juga boleh memenangi 30% off for any photography package n yang PASTINYA kita boleh pilih pakej mana yang berkenan di hati :D bak kata ROE

Cara nak menyertainya tersangatlah senang:
  1. Search for MINISTRY OF MOMENT page in Facebook and click “Like”.
  2. Go to ‘Photos’ and find a folder named ‘Contest’.
  3. Pick one picture that you like from the folder and write a creative entry in your blog with the title; Ministry of Moment : Just Like contest and tell us why do you like that picture.
  4. Under the picture, type; source: Ministry of Moment with link http://www.ministryofmoment.com/ 
  5. Once done, leave the permalink of your entry in the comment box of this entry together with your facebook’s username.
Maklumat lain yang kamu2 perlu tahu:
  1. You can enter as many entries as you like, and the entry can be either in English or Malay only.
  2. There is no specific format for the entry. You can make it long, short, funny, guna bahasa sms or even formal cam Chedet punya blog, its all up to you based on your creativity. You can also add some information on everything you know about Ministry of Moment to add more points! ;) *hint hint*
  3. Upload the yellow poster in your entry and you can place it anywhere. At the beginning, middle, or at the end of your story, doesn’t matter.
  4. Contest ends : 30 November 2010 (12pm) and the winner will be announced on 3 December 2010.
-------------Itu saja.. SIMPLE kan... :) -----------------

N gambar yang saya pilih untuk contest ni adalah seperti yang tertera di bawah ni :D

source : Ministry Of Moment
 
Kenapa saya suka gambar ni? SEBABNYA:
  1. SEGAR dan KUAT. Gambar sang jejaka ni nampak SEGAR dan KUAT. SEGAR dan KUAT yang saya maksudkan ialah walaupun gambar ni nampak simple tapi ianya memenuhi setiap ruang dan sudut.
  2. CHEMISTRY. Chemistry antara gambar ni dengan fotographer nampak wujud kerana berjaya menghasilkan foto yang unik.  
  3. NATURAL. Pencahayaannya nampak natural. Saya selalu tengok America's Next Top Model dan Tyra selalu tekankan tentang pencahayaan @ lighting. Pendek kata pencahayaan tu memainkan peranan yang penting dalam satu2 gambar.
  4. KREATIF. Mesej yang disampaikan dalam gambar ni amat kuat walaupun hanya berlatar belakangkan si jejaka. 
Apa tunggu lagi... Jom la pakat ramai2 join contest dari MOM ni.. Mencuba tu tak salah kan.Di mana ada usaha disitu ada habuannya... Mana tau rezeki wedding saya ke :D Wallahualam... Sekian dulu daaaaaa


2 comments:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
mmm
good luck

ctmah said...

wassalam..tq en brutalsolo :D

Related Posts with Thumbnails