Thursday, November 25, 2010

Ministry of Moment : Just Like contest

Assalamualaikum n Sejahtera friends,

Straight to the point la yerk... Ministry Of Moment ada menganjurkan satu "contest" and habuan yang ditawarkan TERSANGATLAH LUMAYAN...sesiapa sahaja boleh join contest nie xkira lah umur,bangsa dan agama. Yang penting 1 Malaysia OK :D

Untuk pengetahuan kamu2, MOM ni sangat famous dikalangan artis2 n antara yang menggunakan khidmat MOM ialah Datin Paduka Umie Aida, Sari Yanti dll. Nak tau lebih lanjut pasal MOM ni silalah berkunjung ke http://www.ministryofmoment.com/

Hadiah HEBAT yang MOM tawarkan:  
FREE photography package worth RM2,000 (inclusive of an album) pada mana2 blogger yang memang ONG sebulan gaji saya pun tak sampai camtu.huhu

N bukan itu saja, 2 daripada bloggers juga boleh memenangi 30% off for any photography package n yang PASTINYA kita boleh pilih pakej mana yang berkenan di hati :D bak kata ROE

Cara nak menyertainya tersangatlah senang:
  1. Search for MINISTRY OF MOMENT page in Facebook and click “Like”.
  2. Go to ‘Photos’ and find a folder named ‘Contest’.
  3. Pick one picture that you like from the folder and write a creative entry in your blog with the title; Ministry of Moment : Just Like contest and tell us why do you like that picture.
  4. Under the picture, type; source: Ministry of Moment with link http://www.ministryofmoment.com/ 
  5. Once done, leave the permalink of your entry in the comment box of this entry together with your facebook’s username.
Maklumat lain yang kamu2 perlu tahu:
  1. You can enter as many entries as you like, and the entry can be either in English or Malay only.
  2. There is no specific format for the entry. You can make it long, short, funny, guna bahasa sms or even formal cam Chedet punya blog, its all up to you based on your creativity. You can also add some information on everything you know about Ministry of Moment to add more points! ;) *hint hint*
  3. Upload the yellow poster in your entry and you can place it anywhere. At the beginning, middle, or at the end of your story, doesn’t matter.
  4. Contest ends : 30 November 2010 (12pm) and the winner will be announced on 3 December 2010.
-------------Itu saja.. SIMPLE kan... :) -----------------

N gambar yang saya pilih untuk contest ni adalah seperti yang tertera di bawah ni :D

source : Ministry Of Moment
 
Kenapa saya suka gambar ni? SEBABNYA:
  1. SEGAR dan KUAT. Gambar sang jejaka ni nampak SEGAR dan KUAT. SEGAR dan KUAT yang saya maksudkan ialah walaupun gambar ni nampak simple tapi ianya memenuhi setiap ruang dan sudut.
  2. CHEMISTRY. Chemistry antara gambar ni dengan fotographer nampak wujud kerana berjaya menghasilkan foto yang unik.  
  3. NATURAL. Pencahayaannya nampak natural. Saya selalu tengok America's Next Top Model dan Tyra selalu tekankan tentang pencahayaan @ lighting. Pendek kata pencahayaan tu memainkan peranan yang penting dalam satu2 gambar.
  4. KREATIF. Mesej yang disampaikan dalam gambar ni amat kuat walaupun hanya berlatar belakangkan si jejaka. 
Apa tunggu lagi... Jom la pakat ramai2 join contest dari MOM ni.. Mencuba tu tak salah kan.Di mana ada usaha disitu ada habuannya... Mana tau rezeki wedding saya ke :D Wallahualam... Sekian dulu daaaaaa


Sunday, November 14, 2010

sedang berjalan,tiba2 saye diterkam

assalamualaikum n sejahtera friends,
Skung ni saya berada di sunway pyramid. Sdg dok ralit tgk taman permainan kanak2,tibe2 tangan saya dipegang oleh seorang budak lelaki. Budak tu menangis..
Adik=kakak tolong carikn parents sye.

Saya terkejut lalu peluk n tarik bdk ni ketepi.

Saya=adek ingatke nom tepon ayah mak?
Adik=saye ingt nom mak jek.
Saya=k jap.akak mek enset ea
Adik=01333*****

Baru je k0l tibe2 ada s0rg gurl dtg terkam budak tuh. Naseb baekla ibunya perasan ank dia xde.
Syukur adek 2 tak pape.

Friday, November 12, 2010

TBLA n TARA

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,
Urgent updates!Updates seringkas yang mungkin sebab keadaaan di opis agak kucar kacir..aku kan pencacai :o

1) TBLA
Masa sesi penimbang, Blue Team menang 12 / 9. So seorang peserta dari Red Team terpaksa disingkirkan and peserta yang tersingkir adalah Saw. Bermakna semua peserta dari Malaysia dah out. Anyway CONGRATES pada semua team Malaysia atas usaha they all...

2) TARA
Malam tadi kita dapat saksikan team dari India telah tersingkir "Sunaina & Dimple". Nasib kurang menyebelahi mereka sebab asyik sesat jek. Pemenang utk episode kali ni adalah Jessi & Lani. They all penah duduk australia, so memang deaorang yang mendominasi cabaran kali ni...
suap2: looser

Allahu Ya Salam drama Chinta

Artis: Opick

Diciptakan Alam RaYa
Dengan Cinta Dalam GenggamannYa
Setiap Wajah Kan Memuja
Bila Tahu Betapa Indahmu
Penuh Dengan Cinta
Penuh Warna-warna
Penuh Kasih SaYang
Di Setiap Waktu
Allah Maha Besar
Maha Memaafkan
Setiap Kesalahan
Terbuka Ampunanmu
Yang Melihat MenYaksikan
Yang Memberi Ketenangan
Kau Yang Dekat
Penuh Cinta Di Hati
Allahu Ya Salam
Allah
Allahu Ya Salam

Semalam Chinta last episode. Sebak gak ending tuh.. Zaman sekarang ni, ada ke ek kehidupan macam tu?

Suap2: Tenang je bila dengar lagu nih.  
P/S: Kawan2, tolong download untuk saya yerk :D

Friday, November 5, 2010

TARA episode 7

Assalamualaikum and Sejahtera Friends,

Jom kita bercerita pasal TARA... Malam tadi tengok TARA kat umah puan suriani sbb arinikan cuti. Tiba2 En hamzah ajak g teman main futsal tapi saya terpaksa menolak dgn buat2 muka seposen.TERPAKSA kay. Nasibla paham.hihihi. TARA buat hidup saya tak tenteram laa... LOL
Seperti yang saya ckp dlm entry sebelum ni, kalau saya xtengok TARA saya tak leh nak potpet2 ngan eli, ngan huda..HAHA! Lucky hari ni cuti, so saya main sms je ngn puan ellie best.

Kali ni cabaran they all start dari new zealand sampailah ke sydney. 
Sangat2 funny. Lagi2 tang meluncur ais and halau sheeps.
Masa luncur ais, ivan+ethan and sunaina+dimple asyik buat lawak jek.Saya malas nk describe kn kesengalan tuh..Korang2 yg tengok tuh mesti paham2 sendirikan. Yang pastinya sakit gerahang ni asyik dok gelak jek.haha

After that they all kena pilih samada nk buat cabaran penuhkan wain dlm tong or halau kambing. Richard+Richard, Claire+Michelle,Natasha+Hussien buat cabaran wain n the rest buat cabaran halau sheeps. Susah sekali nak halau sheep tuh plus2 comel+debab+gebu. Yang pastinya sheep tu pandai berlakon kay. Antaranya buat2 pengsan, xnak bangun la n mcm2 lgla.hahaha!lawak gile bile sheep pun pandai pura2 pengsan!--->aku pun pandai
Ivan n Jessi paling funny, dh sebijik cam gembala kambing.hoho 
n tibe2 terus saya terfikir, macamanala rupa hilda kalau dia yg halau sheep tuh..hahahaha
Mesti lg seronok kalau hilda ada :(

Then they all kena rakam video n pos pada family n after that terbang ke sydney. Sampai2 je sydney they all kena cari lelaki yg membawa payung disebelah tangan kanan utk mendapatkan petunjuk seterusnya. Next, they all kena kemas katil mengikut standard hotel hilton dlm masa 3mins n semua team kena penalti 10mins coz lebih 3mins.

Then they all kena buat cabaran lompat buai --->xtau panggil apa.hihi
Agak susah n kesian kat hussien+natasha coz kena penalti 4jam.Yelah..orang tuakan. Manelah larat nak buat. :(

First team yg sampai adalah Jessi+Lani and the most important thing is perlumbaan utk episode 7 ni belum habis lg. Itu hanyalah gimik semata2 n yg pastinya xde penyingkiran LOL

Wednesday, November 3, 2010

For the Rest of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
Related Posts with Thumbnails