Monday, October 18, 2010

kusangkakan panas hingga ke petang, rupa2nya hujan di tengah hari

Winnie saya pendek umur.huhu
Pagi semalam winnie kelihatan lesu sekali.
Plan nak tengok movie terbantut sebab winnie sakit n perlu di rawat segera.
Selama 4 jam kami pusing2 seluruh shah alam, mencari clinic veterinar tapi rata2 semuanya tutup. Sampaikan taman arnab pun kami pergi gara2 nak cari ubat.huhu
Lastly, en sayang soh tengok area kota kemuning. Lucky clinic bukak. Doc cakap jangka hayat winnie xlama, 50/50...Mayb malam ni mati :(

Advice dr Doc:
1) beli bunny kat free market tak elok sebab banyak tangan yang sentuh n persekitaran bising
2) bunny stress sebab perubahan environment
3) sekarang cuaca panas n bunny kena duduk tempat sejuk
4) baby bunny memang cepat mati
5) jangan bagi makan rumput kering sbb masih baby--->rasa nak shoot je pekerja yg jual bunny nih!

N then Doc bagi quotation utk 3days RM290.00..fuhhhh...saya rasa cam nak pengsan.
Even bg antibiotik pun da RM60...huhu
Kalau tak nak ubat pun xpe sebab saya dah tau kondisi winnie 50/50.
Tapi perasaan kesian dalam diri kami ni tebal.Tgk winnie hati jadi sayu.
So we all decided injet n bg antibiotik jek.
Sayunya hati lebih2 lagi masa doc bg winnie minum "baby,please survive ur self baby". Tapi winnie keluarkan smula air tuh.huhu
Doc cakap: kita buat apa yang termampu n make sure bg winnie minum air byk2.TQVM doc!

So balik je rumah,terus bg winnie air. Kadang2 winnie minum,kadang2 winnie xminum.huhu
Suddently around 4pm winnie jadi laen macam. Kaki tangan winnie jadi kejang mcm menendang2 n mulut winnie tecungap2.
Saya?gelabah!nangis!
pastu Winnie senyap n terus senyap

Bubuy winnie. Kejap je waktu kita bersama. Genap seminggu awk tinggalkan saya

5 comments:

Ellie Best said...

oh winnie :'(

pasni bela the pooh pulak..winnie the pooh:D

ctmah said...

elliebest,lps ni sye nak bela ladybird leh x?

:.noRuL.: said...

x sempt nk jumpe winnie...hanya sempat tatap gambar jek...uuuuu...

pasnie nk ternak pe plak ea?hurm...

nizam omar said...

jodoh tak panjang kan..sabar lah.kenapa tak sembelih bunny tu..kat syurga dapat jumpa..ni mati katak je..lagi kecian.

ctmah said...

alamak nizam..tak sempat nak berguru ngan abah lg cmne cara2 nk sembelih binatang.huhuhu
xpelakan.bia dia tenang di sana

Related Posts with Thumbnails