Friday, September 24, 2010

Ending Epilog SYurga Cinta

Salam Friends,
Semalam merupakan final Epilog Syurga Cinta.Deh...Nasibla sempat tengok walaupun terlajak sket sebab balik keje p isi minyak sat. Pastu p cuci JFQ sebab rupa dah mcm kereta pengantin yg dihujani beratus2 kelopak bunga n daun, n lastly p tapau nasi lemak+burger utk juadah berbuka nanti...Ending drama ini oklah nampak simple dimana Irham akhirnya berkahwin dengan Siti Syuhadah dan Xeera berkahwin dengan Ustaz Riyan.
Tapi sedikit kiciwa sebab lastly xnampak adik Mia :( Pastinya saya akan merindui watak adik Mia sebab dia cute sgt2..kalaula jumpe, rasa nak cium2 sampai lebam.huhu
BTW saya lebih suka ending Filem Syurga Cinta dimana cara Awal melamar Heliza lebih menarik minat saya. So sweet dimana saya sering terbayang kalaulah tunang saya yg buat camtu..wakakaka


Sedikit info yang boleh saya share:
Epilog Syurga Cinta diadaptasikan dari filem Syurga Cinta yang dilakonkan oleh
Zizan Nin (menggantikan watak Awal Ashaari), Fida (watak Heliza) dan adik Mia Sara (watak adik Haziq).

Drama ini memaparkan kisah kehidupan Irham yang serba moden dan jauh tersasar dari landasan agama, berbalik pula dengan Siti Syuhada yang begitu ikhlas mentaati ajaran agamaNya yang suci. Si cute Mia merupakan anak angkat kepada ayah dan ibu Irham dan memainkan watak penting dalam menyatukan Irham dan Siti Syuhada.

Kemuncak konflik pabila Irham dapat tahu bahawa Mia adalah anaknya dengan Xeera(watak Intan Ladyana),sementara Siti Syuhadah nekad untuk berkahwin dengan Ustaz Riyan. Campurtangan atok Siti Syuhadah mendatangkan jawapan untuk setiap kekeliruan.
Kata atok:
Jodoh ada 3 jenis:
1) Jodoh dari syaitan.
Contoh: Irham bertemu dengan Siti Syuhadah, dan suka sama suka. Kemudian buat maksiat dan lepas dapat anak luar nikah baru kahwin.

2) Jodoh dari jin.
Contoh: Irham bertemu dengan Siti Syuhadah, tapi Irham bertepuk sebelah tangan. Irham bomohkan Siti Syuhadah kemudian mereka berkahwin.

3) Jodoh dari Allah.
Contoh: Irham bertemu Siti Syuhadah, dan suka sama suka. Kemudian Irham meminang dan berkahwin dengan Siti Syuhadah. Inilah yang dinamakan syurga cinta.

Suap2: jangan lupa saksikan kemunculan watak adik Mia Sara Nasuha dalam filem Nur Kasih :)

5 comments:

:.noRuL.: said...

alhamdulillah dpt gak tgk ending citer nie..naseb la.
suke ending nye cuma last2 tu adik mia x muncul lak...
papepn akn tggu kemunculan mia dlm filem nur kasih..yeyeh..

(^_^)v

emaduel said...

yup.lagi suka ending dalam syurga cinta.the way awal propose heliza.soo swiitt.

n can't wait for Nur Kasih movie too :D

ctmah said...

uda:k nnt p tgk ngn en abe ek
emaduel: aah.so sweetkan.really2 like it! :)

Kartini said...

alahai miss la pulak..what happened eh? agak2 ada ke yang upload drama tu kat blog memana?

ctmah said...

not sure la tini ada upload ke x :)
act mia ank irham n xeera.b4 dis they all pernah kawin tp mama irham pisahkn depa.siti syuhada plak accept ustaz riyan coz telalu kecewa ngn sikap irham.mse tgh akad nikah xeera halang n at the same time irham n mia dtg.pstu atok panggil semua n ajk berbincang :)

Related Posts with Thumbnails