Monday, September 27, 2010

Announcement penting untuk para peminjam PTPTN

Salam Friends,
Malam tadi kawan besh saya elliebest call bagitau pasal info ni.
Wah...rasanya tak sabar nak datang opis sebab nak bace pasal info nih. 
Bukan semangat kerja tp semangat lebih ke arah lain.OPS!
Bukannya apa kat rumah takde internet. So harapkan kat Opis jelah tapi marabahaya gak sebab ada internet reports!Tapi tak kesahlah sebab saya bukan wat salah pun, saya bukan bukak website yang mengarut2 pun, n apa2 jelah.

So malas nk buang masa, saya grab terus dr PTPTN:

Untuk makluman semua peminjam, PTPTN dalam proses untuk menawarkan pertukaran pinjaman (3%) kepada pembiayaan pendidikan ujrah (1%) secara berperingkat.
Sehubungan dengan itu bagi melancarkan proses penawaran tersebut peminjam dikehendaki mengemaskini maklumat yang diperlukan didalam laman web kemaskini Ujrah (klik di sini).
Jadual untuk mengemaskini maklumat penawaran pertukaran pinjaman (3%) kepada pembiayaan pendidikan ujrah (1%) boleh dirujuk di sini. 
Carta alir proses penawaran pembiayaan pendidikan / ujrah boleh didapati di sini.

Apa yang perlu korang2 lakukan?
* masuk website PTPTN n baca info yang berkaitan
* semak jadual kemaskini and plishhh mark on ur calendar ya
* semak carta alir proses penawaran pembiayaan balik
* n bila dah sampai tarikh tu, plisshhh update all maklumat yg diperlukan


Saya rasa proses ni mesti lambat sebab dijalankan by peringkat. Tapi tak kesahlah. As long kita nampak perubahan tuh. Dari dulu lagi PTPTN cakap nak turunkan % tapi sekarang baru nampak.aishhhhh
Penat membayar, tapi dah tugas kita kan. Pandai pinjam pandai2 lah bayar :D

suap2: camnelah nk bayar semua hutang dengan gaji yang ciputttt 

4 comments:

Ellie Best said...

yay!!!selama ni penat bayar tapi tak nampak apa2 berkurang pun:(

ctmah said...

tula psl.kurang 20sen 30sen.huhu.tp bila start xbayar jek,yuran perkhidmatan makin bertambah2.ape lah

:.noRuL.: said...

huhu..xpe la berperingkat pun,asalkan da mula...

(^_^)v

ctmah said...

yayaya..ingatkan saya tau 1/11 nih :D

Related Posts with Thumbnails