Wednesday, August 4, 2010

Rewang2 Hari Ahad

Seronoknya!Ahad lepas saya,en sayang,yumie,huda,shima,fy,and ayin telah menggegarkan BROGA n AIR TERJUN SG TEKALA. Semuanya rasa teruja lagi2 saya
 
Keterujaan 1: Broga Hill

Waktu yang dijanjikan plak pukul 6.00 am sebab nak tengok sunrise. Semua dah bangun awal
tapi pang pung pang siapkan breakfast kol 6.30 am baru kua umah. ikutkan en sayang n kawan2 dia nak berkumpul kat kawasan umah kiteorang. tapi dah masing2 lambat (busy wat sandwich gak) so jumpa kat petronas puchong gateway jek...Tempat untuk parking kereta amat unik sekali sih.parking dalam kawasan kelapa sawit n rm2 per entry.

7 lebih we all pun memulakan pendakian tapi agak lucu sebab otw ke atas ramai yang dah turun balik. bayangkan pukul 5.00 am dah ada yang daki bukit tuh..fuhh
Paling TBB tu siap bwk bekal sandwich (en sayang buat) n sepanjang perjalanan org2 dok tego kesedapan sandwich tu..wahahaha! MALU deeeh
N bila sampai kat atas kami semua teruja GILER!

Pemandangan yang cantik, udara yang segar, n yang pastinya jauh dari kesesakan kota.
Wah! Betapa hebatnya ciptaan MU YA ILAHI!
Rasa bersyukur kerana sehingga kini saya dipanjangkan umur untuk melihat kehebatan MU, TUHAN YANG MAHA AGUNG.
N yang sonoknya we all sempat wat suprise birthday party tuk shima.kek pun simple jek...


Terletak di semenyih bersempadan dengan Negeri Sembilan.

Keterujaan 2: Air Terjun Sg Tekala
Around 11 lebih bergerak ke sg tekala.tak sabanye nak mandi..lama gile tak mandi sungai.
Seronok sampai terketar2 sampai tersungkur2 sampai macam2 la..wahahaha..
 
Keterujaan 3: Happy Birthday Humaira & Umair
Sampai Shah Alam around 3.00 pm n cepat2 p 18 cari hadiah tuk humaira n umair.
aku balut hadiah humaira,en sayang balut hadiah Umair.
Lepas Asar,rumah puan suraini dah dipenuhi budak2..
wah..seronoknya!hingar bingar cam nak pecah rumah...whoo0ooo
Happy Birthday to Humaira n Umair..cian kat umair ek,dapat hadiah 1 jek.
yang len sume hadiah humaira sebab sumenya kawan2 humaira..
xpe, umair tunggu hadiah dari kak tin2 ek :p
 
 
sangat busy!
 

No comments:

Related Posts with Thumbnails