Thursday, July 8, 2010

KIKI LALA dah ada baby!!!

Wah… Amat terkejutnya aku time nak mandikan depa tup2 terjatuh si baby kecik.
LALA dah beranak!!!Bila masa dia pregnant pun aku xtau. Perubahan bentuk badan LALA langsung tak nampak. Tau tau dah ada 3 baby kecik yang agak cumel!!!



Aku n Uda???
Menjadi bidan terjun sbb langsung xde prepare pape. Terjun tang mana pun aku tak tau la..HAHA
Yumie n Shima???
Terjerit-jerit mcm nampak hantu sebab geli…mandi nifas,mandi hadas sume tekeluar dari mulut depa…WAKAKA
Kami???
Pening kepala memikirkan mana nak cari cage lain untuk pisahkan sang jantan n betina. Time tu macam2 idea la terkeluar.

Lastly dapat idea! Temporary ni letak KIKI dalam cage MUMU. MUMU lak temporary duduk dalam pail. huhu! Cian kat KIKI. Cam tak keruan duduk dalam tuh. Mayb cage tu kecik,tak leh nak panjat2… n paling sadis bekas minumannya. Aku modify penutup deodorant: buat lubang tengah n sambung straw lalipop. Tapi tak berapa jadi. HUHU Sabar ye KIKI. Nanti mummy belikan cage baru tuk kamu





Babies? Aku bersihkan cage n letak baby2 tu dalam rumah. LALA? Mundar mandir tak keruan. Panjat sana panjat sini. Aku pun tak tau sebab apa. Lastly tengok2 LALA dok jilat2 anak2nya. Tarik tiga2 dekat ke dia. Mayb nak bagi haba. Tak pun susu (puas aku n uda belek2 cari mana tetek LALA,tapi xnampak) LOL

Pagi tadi sempat skodeng LALA. Tengah kalut angkut habuk kayu (bedding) ke dalam rumahnya. Motif LALA?tambah haba kot… hihi

Searching: cara menjaga baby hamster
Thinking: new cage n nama utk tiga baby tu

2 comments:

:.noRuL.: said...

hehehe..
best nya kan da ada ahli keluarga bru..
kn sye da bgtau awk,ada kupu2 mse kite blik keje ari tue..ada org nk dtg kununnya..
alih2 mmg ada tp anak2 kiki lala..

skng nie mengira hari utk tgk depa membesar..lalalalala

(^_^)v

ctmah said...

lambatnye nk tunggu..huhuhu

Related Posts with Thumbnails