Wednesday, June 30, 2010

Jiwa kosong
...
...
...
...
...
...
Hati kosong
...
...
...
...
...
Semua kosong
...
...
...

Tuesday, June 29, 2010

Kuasa di tangan dia

Ist true what im thinking now? Ist true kuasa di tangan lelaki?
Ist true they can ubah situation menjadi cool, menjadi hot?
Ist true we (woman) must follow all their rules?


The only reason is they are MAN.
They can jaga diri sendiri. They know apa yang terbaik for their woman.

N I have no idea about it...

-----------------------------------------------------------------------------
Morning break..Wh00ooo
Menu: Nasi lemak with Coffe/Tea
Surely aku betambah2 ngantuk lps ngap nasi lemak :o

Monday, June 28, 2010

Planning and Managing Windows® 7 Desktop Deployments and Environments

Nah…
Currently I’m attending the Planning and Managing Windows® 7 Desktop Deployments and Environments training at Info Trek from Monday till Friday.Wh00oo

Ada 12 modules to catch up on this traning…Wh000ooo

But

But

But

The materials not enough! Four from us didn’t get the books. Aishhh!!


Girls: Sorry. The book is out of stock.
Aku: When we can get the book?
Girls: Im not so sure whether this week or next week.
Aku: Next week? Our course till Friday saja loh.
Girls: If still x dapat the books, we will deliver to ur office.
Aku: !@#$%^&*($#@ sambil senyum

***Try meng’upgrade’kan diri***

Saturday, June 26, 2010

Refresh memories

Apa yang aku buat arini ek?
Dok baring2 dok golek2 tiba2 aku teringat perihal housemate ku...
wakaka!lotih den gelak..
cayalah cik sizuka bkn nama sebenar!
kamu memang hebat harini...i really2 admire u!
kisahnye??secret!zip mulut!
hanya yang terlibat je tau.... :D
to cik sizuka bkn nama sebenar: saye kunci mulut ini!

ZZZZZZZZzzzzzzzzzzZZzzzzzzz

Bila kau tak disampingku

Tak seharusnya kita berpisah
Tak semestinya kita bertengkar
Kar'na diri ku masih butuh kau
Maafkanlah sikap ku
Lupakanlah salahku... itu

Terlalu bodoh untuk diri ku
Menahan berat jutaan rindu
Apalagi menahan ego ku
Maafkanlah sikap ku
Lupakanlah salah ku
Luapkan kepada ku

Tak'kan kubiarkan kau menangis
Tak'kan kubiarkan kau terkikis
Terluka perasaan oleh semua ucapan ku
Maafkanlah semua sifat kasar ku
Bukan maksud untuk melukai mu
Aku hanyalah orang yang penuh rasa cemburu
Bila kau tak di samping ku

Bila kau tak di samping ku
Bila kau tak di samping ku
Bila kau tak di samping ku
 
en sayang: dedicate utk syg
aku: what for?
en sayang: sory
aku: ..................

BBC

Benci Bilang Cinta

sudah berulang kali aku percaya
namun ternyata tak ada beda
kau anggap mudah yang dulu ku salah
hingga aku menyangka
diri ini bagaikan tak berarti di matamu

bila kau malam gelap aku bintangmu
ku terangi dirimu dengan cintaku
agar kau bisa mencintai cinta
dan menyayangi cinta
setulus kau menyayangi dirimu kekasihku
 
jangan benci bilang cinta
jangan marah bilang sayang
jangan mendustai hati
bila engkau memang suka

jangan kau merasa jauh
bila kau dekat denganku
jangan kau menganggap cinta
mudah datang mudah pergi

***mencoba***

Thursday, June 24, 2010

Kehidupan Ini

Ada siang ada malam
ada bulan ada matahari
ada panas ada hujan
ada syurga ada neraka
ada baik ada buruk
ada positif ada negatif
ada kiri ada kanan
ada suka ada duka
ada adam (lelaki) ada hawa (perempuan)

Allah SWT itu Maha AGUNG, Maha KAYA

Setiap yang terjadi itu ada pasangannya
Setiap yang terjadi itu ada lawannya
Setiap yang terjadi itu ada hikmahnya dan kita sendiri boleh memahami,menilainya dengan mudah

Cuba kita bayangkan bagaimana keadaan alam ini sekiranya sentiasa siang dan cuaca sentiasa panas. Tentu tercermin kepupusan, kemunduran. Bumi akan kontang umpama padang pasir, dan hidupan pasti mati.

Cuba pula kita bayangkan bagaimana keadaan manusia sekiranya semuanya lelaki atau semuanya perempuan. Tentu terpamer kebosanan kerana tak dapat melahirkan zuriat penyambung warisan, dan sekaligus kehidupan menjadi semakin singkat.

So, apa yang dapat aku rumuskan adalah sesungguhnya dunia ini sangat indah kerana semua yang tercipta berpasangan.
Setiap kejadian yang Allah SWT cipta itu indah sekali dan aku amat bersyukur kerana dihidupkan dalam peliharaanMU Tuhan Sekalian Alam...

Kaulah Yang Maha Esa
Kaulah Yang Maha Pengasih
Kaulah Yang Maha Penyayang
Tiada hidup tanpaMu

Kaulah Yang Maha Agung
Kaulah Yang Maha Mengetahui
Tuhan dunia akhirat
Tiada aku tanpaMu

Bilaku rasa pilu
Bilaku rasa resah
Bilaku kekosongan
Kau tempatku mengadu
OH Tuhan yang satu
Engkaulah Tuhan yang satu

Segala puji-pujianku
Tujukan padaMU..padaMU
Dan hidup dan matiku hanyalah
UntukMu..untukMu...untukMU
                              sumber

Wednesday, June 23, 2010

Gerhana bulan separa 26 Jun 2010

Just sharing:

Hari Sabtu ni akan berlaku gerhana bulan separa antara jam 7.22pm hingga 10.20pm.



Menurut berita harian dan ANGKASA:
"Gerhana bulan itu akan bermula 4.57 petang tetapi orang ramai tidak dapat melihatnya disebabkan bayangan penumbra Bumi yang kurang gelap dan bulan belum terbit dari ufuk.

Ia hanya boleh dilihat apabila bulan mulai terbit pada 7.22 malam, kata kenyataan Bahagian Komunikasi Korporat Agensi Angkasa Negara (ANGKASA) di sini hari ini.

ANGKASA akan menyediakan beberapa teleskop untuk orang awam menyaksikan gerhana bulan separa secara percuma dari jam 8 malam hingga 10 malam di Planetarium Negara".
 

Bagi 300 orang pengunjung terawal, akan diberikan sekotak Eclipse Mints, sumbangan daripada The Wrigley Company (M) Sdn. Bhd..

Eclipse Mints menawarkan suatu cara yang berkesan, segera dan sesuai untuk pernafasan yang lebih segar dengan
menyediakan produk dalam pelbagai perasa. Ia dibungkus sempurna dalam kotak tin yang ultra sejuk dengan 4 perasa,
iaitu Distinctly Cool Winterfrost, Sweetly Powerful Peppermint, Refreshly Mints Spearmint dan Fruity Mint Blackcurrant.
 
Untuk maklumat lanjut,silalah klik di sini yer

Tuesday, June 22, 2010

Not I Want


Barang kristal mahal harganya. Tak semua mampu memilikinya. Pasti bertuah andai dapat miliki. Terhiasa indah dalam kedai menjadi tatapan mata yang memandang. Setiap kali lalu pasti akan pandang kristal tu. Dalam hati ada niat untuk memilikinya walaupun tahu memang tak akan dapat. Tak nak lalu hati teringat. Bila lalu rasa nak memiliki. Tapi kini saya sedar walaupun tak dapat memiliki,dapat melihatnya pun sudah memadai. Tapi tak leh lihat selalu,nanti teringat

----------------------------------------------------------------------------------------------

It may take only a minute to like someone,only an hour to have crush on someone and only a day to love someone. But it will take a lifetime to forget someone

***im so sory***
 

Monday, June 21, 2010

Just Sharing

How to solve the problems

Question: The device, \Device\Harddisk0\D, has a bad block???
Answer: Its time to turn off your PC and buy / change a new HDD coz ur current HDD will die anytime.
Situation: Its happened to me n now already changed to others HDD,install and setup everything from 0%-100% LOL

Question: My PC hv 2 operating systems. How to remove the dual boot (multiboot)?
Answer: Owh..Very simple steps. Right click my  computer - properties - advanced.
Under Startup and Recovery click Settings. Then under System Startup click Edit.
Remove the entry that you want to get rid off.

Example
[boot loader]
timeout=3
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /fastdetect /NoExecute=OptIn
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(7)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect


finally, reboot the computer and you will not be prompted to choose an installation :D

Situation: Happened to my friends and dunno how to solved it LOL

Saturday, June 19, 2010

Imam Muda hanya di Astro Oasis

Sedikit info mengenai Imam Muda:
  • Disiarkan di saluran astro oasis,setiap hari jumaat jam 9.00 malam
  • Merupakan sebuah program siri pencarian tentang sekumpulan remaja lelaki Islam yang dihasilkan oleh Astro dengan bantuan dan kerjasama Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) bertujuan untuk mencari Imam Muda yang terbaik di Malaysia.
  • Terdiri daripada Amiril Md Banin, 25, Kuala Lumpur; Muhammad Asyraf Mohd Ridzuan, 26, Pulau Pinang; Ahmad Hazran Ahmad Kamal, 26, Negeri Sembilan; Hizbur Rahman Omar Zuhdi, 27, Kedah; Muhammad Khairul Azhar Ghazali, 21, Kedah; Nik Muhammad Adib Md Amin, 22, Kelantan; Nuri Ali Arbain, 25, Pahang; Sharafuddin Suaut, 26, Sarawak; Ahmad Syakir Zamri, 19, Kelantan; dan Mohd Taufek Mohd Noh, 27, Johor.
  • Mantan Imam Besar Masjid Negara, Datuk Hasan Mahmud Al Hafiz diamanahkan untuk menjadi Mudir (pengetua) yang akan membimbing calon-calon Imam Muda ini dan dibantu oleh dua orang Murshyid (mentor) iaitu Uztaz Shahrizan Daud At Turabi; Ketua Imam di Masjid Muadz bin Jabal, Taman Setiawangsa dan Uztaz Syed Norhisyam Al Idrus; seorang penceramah bebas.
  • Pengacara program pula diamanahkan kepada Uztaz Dzulkarnain Hamzah,yang mana beliau pernah mewakili negara bagi Pertandingan Tahfiz dan Tarranum di peringkat antarabangsa.
  • Kesemua calon-calon IMAM MUDA ini bakal diuji setiap minggu dengan latihan amali, praktikal dan tajuk-tajuk agama serta kemasyarakatan dan kepimpinan.
Dari kiri: Miril, Nuri, Taufek, Adib, Syakir, Azhar, Asyraf, Abe Syara, Aran dan Hizbur.
Sukanya tonton Imam Muda...
Rasa macam jatuh cinta lagi!Ops!bukan jatuh cinta kat mereka, tapi jatuh cinta pada personaliti mereka, n cara penyampaian mereka yang sentiasa berlandaskan Al Quran dan Hadis..
Semua yang terpilih sangat berbakat...
Bila dengar je bacaan dari 10 calon ni aku rasa tenang jek :)
Cara bacaannya, cara sebutannya, cara lontarannya sangat lembut, lunak dan menyentuh jiwa nie.

BTW, Malam tadi Imam Muda Abe Syara telah terkeluar dari program ni coz markah ujian penulisannya amat teruk... aku pun tumpang nangis gak.huhu

To Abe Syara: congratulations and jangan berhenti berusaha. Syahdu dengar suara kamu time mengemudi solat jumaat di Masjid Negara.

Wednesday, June 16, 2010

Akhirnya

Alhamdulillah...
Dengan rasminya saya dah jadi tunangan orang.. :D


Terima kasih yang tak terhingga buat
  • my family - mak,abah,kak ni,abg jai,kak no,kak su n nua sebab banyak support dalam segala hal.
  • my roomate - shima,yumie n huda coz sudi bertandang ke kampung saya.thanks cik shima coz sudi makeup muka saya nih.ramai orang puji cik shima.ada yang suruh amek cik shima je masa wedding nanti.hihi
  • my friends - saha, cik yah, dzafir, lily n ecah coz sudi memeriahkan lagi majlis saya.
  • my others friend - atas doa kalian semua
  • my future family in law - sudi datang jauh-jauh
  • my fiance - sudi terima saya seadanya
Doakan semoga jodoh saya berkekalan hingga akhir hayat..Amin Amin Amin

BTW Saya selitkan beberapa keping gambar
untuk tatapan anak buah saya yang tersayang iaitu cik patin n also cik intanberlian :)





Tuesday, June 8, 2010

bukan sengaja sakit


kecederaan 1


wah...munggilnya bibir saya...
macam angelina joli plak...kehkehkeh
dah 2 hari sesaja nak terperasan jadi angelina joli.

soalan=kenapa nak perasan jadi angelina joli ya?
jawapan=coz ulser bermanja2 di bibir saya LOL

argh!!!sengsara betul...
nak mamam susah.nak minum susah.nak membebel pun susah.
terasa diri ini macam baby plak...baby yang baru belajar cakap... LOL

garam?
dah bubuh..Masya Allah...rasa macam menjejeh2 air liur ni menahan pedih.

ubat herba/watermelon frost?
dah bubuh.actually ni ubat yumie.eli yang suggest kat dia.eli plak di suggest oleh nenek dia :) paham ke ayat aku
katanya mujarab n berkesan.tengok gaya pun macam berkesan jek...

-----------------------------------off-----------------------------------------

kecederaan 2

aduh...sakit betul tangan ni....

soalan=kenapa dengan tangan awak ctmah?
jawapan=terkena iron masa nak tutup plug

nak pegang tetikus pun susah sbb luka ni kat bahagian bawah (kanan).temporary terpaksa guna tangan kiri..

losyen?
dah bubuh..tapi still pedih-pedih.

ubat oilment?hong suggest letak ubat gigi or amek ubat dari khaw.khaw suggest guna ubat ni.jeng jeng jeng....
-------------------------------------off------------------------------------------

harapan=supaya cepat sembuh before hari kejadian...amin amin


***aku tak kesah.ada kau kesah? ada dia kesah?*** merepek dah

Friday, June 4, 2010

Sekilas Lagenda Budak Setan


OST Bila Cinta – Gio / Filianti


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Dan ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Hingga engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hinggaku memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
Merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

I really like the song!the lyric,the rhythm =)
tapi aku confius sikit sebab bila google lirik, refer to hilangnya cintamu not bila cinta..tapi xkesahla..janji bahagia :D

overall pengkomen LBS:
aku bagi 3.5 bintang.jalan cerita ok but ada sedikit konta antara jalan cerita novel and file..ada sum part macam xkena,nampak pelik...
bolehla dikatakan menghayati watak sbb aku berjaya nangis.HAHA!
4 part yang berjaya mencuri air mata aku nih
1 part: time ayu berbicara dengan salina pasal perkahwinan ayu n azmi.pengkhianatan cinta ayu pada kasyah.
2 part: time kasyah terduduk bila salina bagitau ayu dah kawin
3 part: kasyah pangku baby n letak sebelah ayu...
4 part: kata2 kasyah pada ayu (kat kubur) n que disebalik pokok
para pelakon plak?
as we know lakonan que sangat perfect.tiptop!
farid kamil pun ok..funny..naughty..lagi2 part letak baby sebelah ayu..urghh.sadis sungguh...
lisa pun ok...so sweet.tp lisa yang di modified xbest sangat.kaku.sexy!nasibla suara latar lisa fuhhh
fazura pun ok..just nice and cute...aku memang minat dia :o
paling tak best SCREEN tuh...ada cacing penyibuk!hated it!

en sayang: suka part percintaan kasyah n ayu..very romantics..n part azmi pukul ayu..sangat menyayat hati kata en sayang.

bugs hunter: story line 9/10, casting 7/10 sebab ayu yg kena modified tu xbest, que haidar pnya lakonan paling best, lisa ok la.... kasha pun blh la jgk... cuma kadang2 ada scene yg sy tak brape puas hati dgn lakonan... script paling hampeh..... ada script yg ok... ada yg mcm tak kena....overall 8/10

cik shima: bagi 3 bintang.sum part ok sum part tak best.pengganti lisa kaku.screen xbesh!

to kamu-kamu:pergilah menonton LBS ni kalau nak mengkomen besh ke xbesh ke..xrugi tonton..paling penting support filem Malaysia k!
CHowWww

***horay!balik kampung!***

Thursday, June 3, 2010

keinginan yang melampau-lampau

what happen to me ya???
nak kata lapar sangat, langsung tak.tapi rasa nak mengunyah jek =)
tong perut ni pun dah over limit --->tong kecik org pun kecik
patutla my nephew cakap aku dah g0m0k.HAHA! watever
haishhhh....camna nie?
tapi...makan tu kan rezeki, nikmat.lagi-lagi kalau sedap.memang licin la gamaknya...









nah...nie la list apa yang aku dah makan and apa yang aku ngidam untuk makanan seterusnya.. =)

  • taufufa √
  • kerepek ubi √
  • meehoon grg √
  • honey dew fruit √
  • apple yogurt √
  • cheesy wedges ?
  • pop corn ?

petang ni lepas kerja nak hangout ngan yumie, shima ,huda and en sayang =)
watching Lagenda Budak Setan at TGV Sunway Piramid..h0o0rayy!
LBS!u watch out!we all nak GEGAR luh LOL
n pastikan aku dapat ngap cheesy wedges + pop corn.... =)

Sedikit info mengenai LBS:


"LBS diadaptasi dari sebuah novel remaja yang paling laris di Malaysia.

Dihasilkan oleh Ahadiat Akas
hah dan diterajui oleh pengarah dari India, Sharat Sharan.
Antara barisan pelakon ialah Farid Kamil (Kashah), Lisa Surihani (Ayu), Que Haidar (Azmi), Fazura (Katerina) DLL"



So,nak tau lebih lanjut...tunggu lepas aku habis tonton kay :D

tanda-tanda kehamilan


ops!jangan silap info..bukan tanda-tanda kehamilan saya.
tetapi tanda-tanda kehamilan hamster. fokus pada lala =) sebab kiki kan dah tutttt lala..lately kiki suke cium punggung lala..kenapa ntah..saye pun xfaham..maybe wangi kot LOL
btw thanks to en penaja celup 4 ur information :D
balik nanti saya nak check fizikal lala..gemuk ke?buncit ke?
tak sabarnya rasa nak tengok anak-anak kiki lala..
aduh..lepas ni rutin harian saya mesti lagi busy kan..
tapi, yang PALING penting saya kena belikan rumah baru untuk lala (kalau pregnant) sbb takut kiki makan anak2nya. hari tu en penaja celup pun ada mention kat saya yang hamster jantan suka makan anak2nya..glups!hokkay!apa tunggu lagi...jom baca =)

copy paste dari hobyfarlet

tanda-tanda kehamilan:

  1. Setelah hamster itu melakukan hubungan badan dengan lawan jenis selama kurang lebih 3 hari, maka hamster akan segera mengalami kehamilan.
  2. Pada hari 1-4 mungkin belum terlihat jelas kalo hamster kita hamil apa tidak, karena belum terlihat buncit.
  3. Setelah seminggu maka hamster akan terlihat sedikit buncit, seperti gemuk sekali. Apalagi pas dipegang pada perutnya
  4. Kalo dipegang terasa sekali beratnya berbeda dengan yang laen..
  5. Lebih galak (suka menggigit) ketimbang pas tidak hamil.--->saya kurang paham
  6. Agresif, dan yang jelas sudah tidak mau lagi jika si jantan mau mencabulinya lagi. Hamster betina yang hamil pasi akan menolaknya jika mau diajak senggama. Hehehe sakit kali ya... --->TBB
  7. Puting susunya terlihat lebih besar ketimbang pas tidak hamil.--->saya kurang paham
  8. Pas sekita 15 hari’an maka hamster akan terlihat gelisah, dengan sikapnya yang mondar mandir diwaktu siang hari (karena biasanya tidur).
  9. Setelah berumur 20’an hari maka hamster akan segera melahirkan.

cara-cara merawat bayi hamster:
  1. Jangan sekali2 anda pisah induk hamster dengan anaknya, karena pasti ank hamster akan mati semua. Knp??karena nggak ada yang menyusui tho…
  2. Pisahkan segera induk hamster dan anak2nya jika sudah terlihat mau melahirkan, atau perut sudah terlihat buncit. Karena jika tidak maka anak hamster bias dimakan sama hamster yang laennya. Tetapi ada juga hamster yang nggak mau makan bayi hamster. Tetapi lebih baek DIPISAH saja.
  3. Jangan keseringan dilihat, karena induk hamster pasti akan ngerasa terganggu dan itu bias berakibat penyusuan bayi hamster nggak seimbang.
  4. Letakkan ditempat aman dan jauh dari keramaian serta tutupi kandang supaya terlihat gelap layaknya di lorong tikus. Karena habitat hamster emang seneng ditempat gelap.
  5. Anak hamster jangan sekali kali kali dipegang, karena bisa dimakan induknya. Jika anda mau memindahkan maka gunakan sendok untuk mengangkat bayi hamster.
  6. Makanan dan minuman di dalam tempatnya jangan sampi habis, karena takutnya bayi hamster akan kekurangan gizinya dan bias berakibat premature nantinya.
  7. Jika sang jantan tidak suka makan bayi, mending sang jantan dijadikan satu dengan induk yang melahirkan, enapa?karena supaya cepet beranak lagi. Kan hamster itu suka sekali buat anak.. percaya nggak, hamster saya beranak dan si jantan nggak saya pisah dengan betina eh taunya 3 minggu kemudian sudah beranak lagi. Padahal umur kandungan itu hanya sekitar 20 hari.
  8. berilah serbuk kerta atau kain supaya bayi2 hamster nggak kedinginan..

***bertemu lagi***

Tuesday, June 1, 2010

Jom belajar bahasa BANJAR

Sebelum kita memulakan sesi pembelajaran,lebih elok kiranya aku describe pasal bahasa BANJAR nie.
Bahasa Banjar adalah sebuah bahasa Austronesia yang dipertuturkan oleh Suku Banjar di Kalimantan Selatan, Indonesia sebagai bahasa ibu.
Secara geografis suku ini pada mulanya mendiami hampir seluruh wilayah provinsi Kalimantan Selatan.
Selain di pantai timur pulau Sumatera, bahasa Banjar dapat dijumpai juga pada perkampungan suku Banjar yang ada pantai barat semenanjung Malaka di Malaysia Barat (Perak Tengah, Krian, Pahang, Kuala Selangor, Batu Pahat, Kuala Lumpur) more info

Okay..apa tunggu lagi..ayuha bapandir banjar

no banjar terjemahan
1 Ambin Pelantar rumah
2 Ampih Berhenti
3 Amun Jika
4 Ancap Cepat
5 Aruh Kenduri
6 Ayuha Marilah
7 Bagarigis Permukaan tak licin dan berbulu
8 Bagawi Bekerja
9 Bagirap Bercahaya / Mengerlip
10 Bahambur Berterabur
11 Bahari Zaman dahulu
12 Bahinak Bernafas
13 Bahira Buang air besar
14 Baimbai Bersama-sama
15 Bajajal Bersesak-sesak
16 Bajarijihan Meleleh
17 Bakamih kencing
18 Bangking Tak menjadi
19 Banyu Air
20 Barabahan Berbaring
21 Bulik Pulang
22 Dangkak Cangkung
23 Galoh Panggilan budak perempuan
24 Ganal Besar
25 Guring Tidur
26 Halui Kecil
27 Ikam Kamu
28 Kada hawas Tak nampak / Kurang jelas
29 Kada mahiranik Tak peduli
30 Kulaan Saudara mara
31 Kulir Malas
32 Macal Degil / Nakal
33 Mahadangi Menunggu
34 Pandir Berborak / Berbual
35 Tulak Pergi
36 Urang Orang
37 Utuh Panggilan anak lelaki


contoh:
ayat : napangnya diulah
maksud : tengah buat apa tu

ayat : Apus muhak kamu
maksud: padan muka kamu

ayat : Kulir handak tulak ka pasar amun ari cuti pasal bajajal urang
maksud: malas nak pergi ke pasar jika hari cuti sebab ramai orang

to puan mariani:
mesti tesengih besar kalau baca entry ni kan..hahaha!napangnya si galoh ni marapik.kada hingkat bapandir


to cik patin / cik yumie:
tau x lagu nih?sila sambung sendiri :p

"umanya galuh kalambu parak diruntuh,hari sudah subuh tacangol ?????? ?????"

***nyamannya ai***

Related Posts with Thumbnails