Thursday, May 27, 2010

soalan dan jawapan

apa kata en penaja????

soalan 1
tips kurengkn sifat cemburu lelaki?

jawapan 1
sifat 2 semulajadi ler... susah nk d kurangkn...
melainkn kite blh buat dia btol2 percaya dgn kite...
lg pon cemburu ni kn tanda sayang...
org yg kuat cemburu ni biasa nyer kasih sayang dia setia...

soalan 2
over2 cemburu pun dikire camtu ke?

jawapan 2
bg aku kn... buat dia percaya ngan kite...
buat dia tau yg kite mmg sayang pd dia dan hanya dia tiada lain melainkan dia jer...
walau kite ngan org lain mcm maner pon kite ttp akn setia dan sentiasa ingat dan sayang ngan si dia... klau dia paham istilah ni, InsyaAllah kurang ler sket cemburu tu...
tp aku tau dia mmg cemburu org nyer... biasa nyer org yg penyabar ni kurang sifat cemburu dia tau...

soalan 3
ssh nk describe?

jawapan 3
maksud nyer kn... klau org ni terlalau cemburu, klau kite ngan kwn kite pon dia dh cemburu...
so, tu yg aku bg tau "walau kite ngan org lain mcm maner pon kite ttp akn setia dan sentiasa ingat dan sayang ngan si dia"... ntah ler... yg penting kite mainkn peranan kite...
setia dan jujur... ikhlaz atas ape yg kite buat... InsyaAllah...

soalan 4
percaya tapi curiga.camne?

jawapan 4
rasa nyer percaya tp curiga ni lbh senang nk handle dr yg jenis cemburu "buta" @ cemburu x tentu hala...
ckp ngan salesman pon dh nk melenting2... yg mcm 2 mmg marabahaya...
bab percaya tp curiga ni kn, bg aku, cuba kenalkn kelompok kengkawan kite pd si dia... klau dia dh kenal InsyaAllah...
yakinkn si dia & berkomunikasi dgn cara se baek mungkin...
Bg aku kn, kebahagiaan selalu nyer d salah ertikn dgn pertanyaan dimana letak nyer kebahagian... padahal dgn apa yg ada pd diri pun, kite blh bahagia atau pon sudah pon bahagia...
Kebahagiaan itu sememang nyer bertahta d hati, bkn sbb si dia hadir & mgatakn I Love You, You Love Me...
Kite pasti akn lbh bahagia bila kite tau mensyukuri ape yg sudah d miliki, d nikmati & d alami...Kebahagiaan itu sememang nyer bertahta d hati

------------------------------------------off----------------------------------------------

***lepak lenggang kangkung***

No comments:

Related Posts with Thumbnails