Sunday, May 30, 2010

sekitar Sogo / Jln TAR / Upt0wn

Cuti 3 hari pun dah nak abes.esok dah mula kerja semula...
urghhh...Malasnye rasa nak kerja sokmo malas
Patutnye balik kampung, tapi adik xjadi balik.

So aku pun duduk melepak kat umah puan suria sambil buat apa yang patut + teman bibiknya. puan suria bercuti ke singapore...huarghhhhh!bestnye...

aku?nak follow,tapi xde passport :(
tapi takpe,satu hari nanti aku pasti buat passport gak.sabar eh timah :D


So semalam petang keluar menghabiskan masa jalan2 mencari tudung.

before tu singgah kat sogo.ada sogo sale until 70% tuh...
fuhhh!rambang mambang mata aku!

En sayang ajak usha kasut girl area hush puppies mamat ni suka sangat brand nih

tengah syok test sana test sini tiba2,

en sayang cakap "pilih 1 yang sayang berkenan"

aku balas "hah!betul ke?nak watpe?
en sayang cakap "saja nak hadiahkan sayang"

aku balas "xpayahla..mahal gila"

en sayang cakap dengan muka kedut "alah.sekali sekala apa salahnya.abang yang bayar.bukan sayang"

aku balas "tak terjawab"


glups!biar betik?betulke?
hurm..amek jelah...
kang bebel panjang mamat tuh..
letih i nak dengar khutbah panjang dia..h0h0











nila kasutnya...terima kasih en sayang

pastu usha tudung area kedai2 depan sogo jek.
nak pi area pasar malam tapi malas sebab ramai orang.malas nak berlanggar sana berlanggar sini.
alahai...susahnya nak cari tudung color dark brown..sana sini semua takde. dah budget cari kat uptown shah alam jelah.tup2 kat last kedai tudung yang di cari ada..
Ya Allah..thanks GOD...


---------------------------------off--------------------------------------------


otw balik singgah uptown jap.motif?jalan2 jek...

time lalu depan karaoke uptown, tup2 depa cakap artis
undangan minggu ni ziana zain. wah!!ajak en sayang berhenti kejap.budget mesti ziana promote mentor dia.
tunggu n tunggu n tunggu.jeng jeng jeng ziana zain pun munculkan diri.








kak ziana ouw ouw

Masya Allah! aku?macam nak muntah!bengong!tension btol!
ziana 'pon' yang keluar...aduhhh!

tapi suara boleh tahan.cam suara pompuan plak.

nak nyanyi lagu misha omar, cinta adam dan hawa...layan kejap

nah...amek ko...suara jantan yang keluar...

HAHAHA!gegendang telinga gua dah tersumbat!

layanlah korang...




***ulang2 lagu kebahagian dalam perpisahan***

Friday, May 28, 2010

Kiki dah tuuuuttt Lala

Macamana aku nak mulakan story ni ek?fikir ayat jap..
salah cakap kang kena ngap... spe yg nak ngap aku???

camni ceritanya...malam tadi aku mandikan kiki n lala.. sangat kelakar
macam biasalah,bersihkan guna johnsons ba
by wash..wangi sikit baunya.. :)
pastu aku letak dalam baldi.biar budak2 ni keringkan bulu2nya dulu.

sementara tunggu bulu budak2 ni kering,aku pun layanlah tv..

channel 104: nenek perkasa..TBB punye cerita..penat aku gelak sowang2..
yang laen keluar cari hadiah rini..


tiba2 aku
dengar macam bunyi lain macam...hurmmm aku pun usha la budak2 nih..
tup2 aku tengok kiki atas lala...erks!ape d
ah jadi nih?lala lari kiki kejar...
aku pun cepat2 lah amek lala..usap2 lala,gosok2 lala..


tibe2 tangan aku ada kesan darah..hah???sumthing happen to lala!!TIDAKKK
aku terbalikkan lala n tengok tut lala berdarah...ayayayayyaaaa maknanya lala dah pecah dara

si kiki dah menggelupur dalam baldi...

aku?kesian kat lala..mandikan lala sekali lagi sebab aku plak yang rase geli...huhu

pastu aku letak lala dalam baldi.nak tengok si kiki tuttt lala lagi x...
kiki datang,tapi pergi smula..haha!maybe sebab lala basah kot.. nth
sementara lala mengeringkan bulu2nya,aku masukkan kiki dalam sangkar..

kiki still wat perangai..me
nggelupur sana sini..ish!debik sekali kang baru tau!
bila bulu lala dah kering, aku masukkan lala dalam sangkar laks...

kiki semakin aktif!pantang nampak lala,terus mengejar lala hingga tergolek2 minah tuh...
argh!!!!aku pisahkan depa sekali lagi...cian kat lala...

bila yumie balik,aku cerita kat dia...

yumie ca
kap "bialah awak nih.nanti lama2 kena gak"
aku balas
"sian la kat lala"
pastu aku pun ikut kata yumie.baru je masukkan lala,si kiki dah terkam lala!alaahaaii...
aku???biarkan jelah... aku yumie dok skodeng depa..wahaha
haa
lala berdarah lagi...huhu biar jek
pastu shima datang.aku cerita gak kat shima..gelak besar minah tuh
sambil menyekodeng
aku???dah ngantuk...sekarang pukul 12...tapi depa still lagi tutttttt manja2

kini baru aku tau yang mana jantan yang mana betina :D


meh usha aksi spontan budak2 kecit nih...


----------------------------------------------off-------------------------------------------------

bangun pagi ni terus intai depa...
tengok2 umah budak kecit ni ada kesan darah LOL


***berfikiran positif***


Thursday, May 27, 2010

soalan dan jawapan

apa kata en penaja????

soalan 1
tips kurengkn sifat cemburu lelaki?

jawapan 1
sifat 2 semulajadi ler... susah nk d kurangkn...
melainkn kite blh buat dia btol2 percaya dgn kite...
lg pon cemburu ni kn tanda sayang...
org yg kuat cemburu ni biasa nyer kasih sayang dia setia...

soalan 2
over2 cemburu pun dikire camtu ke?

jawapan 2
bg aku kn... buat dia percaya ngan kite...
buat dia tau yg kite mmg sayang pd dia dan hanya dia tiada lain melainkan dia jer...
walau kite ngan org lain mcm maner pon kite ttp akn setia dan sentiasa ingat dan sayang ngan si dia... klau dia paham istilah ni, InsyaAllah kurang ler sket cemburu tu...
tp aku tau dia mmg cemburu org nyer... biasa nyer org yg penyabar ni kurang sifat cemburu dia tau...

soalan 3
ssh nk describe?

jawapan 3
maksud nyer kn... klau org ni terlalau cemburu, klau kite ngan kwn kite pon dia dh cemburu...
so, tu yg aku bg tau "walau kite ngan org lain mcm maner pon kite ttp akn setia dan sentiasa ingat dan sayang ngan si dia"... ntah ler... yg penting kite mainkn peranan kite...
setia dan jujur... ikhlaz atas ape yg kite buat... InsyaAllah...

soalan 4
percaya tapi curiga.camne?

jawapan 4
rasa nyer percaya tp curiga ni lbh senang nk handle dr yg jenis cemburu "buta" @ cemburu x tentu hala...
ckp ngan salesman pon dh nk melenting2... yg mcm 2 mmg marabahaya...
bab percaya tp curiga ni kn, bg aku, cuba kenalkn kelompok kengkawan kite pd si dia... klau dia dh kenal InsyaAllah...
yakinkn si dia & berkomunikasi dgn cara se baek mungkin...
Bg aku kn, kebahagiaan selalu nyer d salah ertikn dgn pertanyaan dimana letak nyer kebahagian... padahal dgn apa yg ada pd diri pun, kite blh bahagia atau pon sudah pon bahagia...
Kebahagiaan itu sememang nyer bertahta d hati, bkn sbb si dia hadir & mgatakn I Love You, You Love Me...
Kite pasti akn lbh bahagia bila kite tau mensyukuri ape yg sudah d miliki, d nikmati & d alami...Kebahagiaan itu sememang nyer bertahta d hati

------------------------------------------off----------------------------------------------

***lepak lenggang kangkung***

Wednesday, May 26, 2010

jatuh m0t0 lagi

ape?en hamzah jatuh m0t0?
Lahhh..kesiannya..
Dahla kat dagu kena sengat lebah,tup2 0tw blk uma jatuh m0t0 laks.aishhh

Reas0n jatuh:tayar m0t0r b0c0r..


S0 aku dgn baek hati pegila melawatnya..kaki bengkak,lutut tangan luke..alalala..
simpati t0l kat en sayang aku ni.hehe

So En hamzah dpt mc 2 hari.harini sbb kena sengat.es0k sbb kaki bengkak..watever


Tiba2 teringat lak time aku jatuh m0t0 dulu2.time tu belajar kat utem.blk dari muet.

tak tau camne leh jatuh.tau2 aku ngn saha dah tersidai tepi jalan.huhu

pang pung pang...terus p klinik.


doctor cakap "awk ni kena injet.luka dalam.nanti kuman berjangkit"

aku jawab dengan muka meraih simpati "kawan saya kena injet x doctor?"

doctor balas "kawan awk x kena injet.luka dia sikit saja"

aku jawab "kalau kawan saya xkena injet,saye pun xnak..."

keputusan doctor = injet 2 2.saha injet,aku pun injet...

hahahahaha

time tu saha memang bengang betul ngan aku...
sorry la ye puan saha...


hurm...sebut pasal saha..
rindu kat puan saha nih..
lama tak jumpa dia..last jumpa masa eli kawin...







miss u saha

salah pilih da...

alahai..lemah btl urat saraf aku ni..
Salah l0ceng da...
0tw blk umah,huda dah bedah mainan tuh..tup2 kua l0ceng.tp bentuk lain da..haiya..lain difikir lain jadinya..gambar xsempat nak snap lak..kiciwa btl :(
Xpe2..next time cari yang laen lak.kali ni target l0ceng kat keychain.huhu

Ada loceng berbunyi...


'nyum nyum nyum' bunyi kunyah makanan camni ke?nth

makan dengan pantas sbb nak p cari loceng kiki lala kat world of fun n cheer.
tapi tak jumpe..loceng dalam mainan baby ada lah..aishhh
huda cakap "beli je yang ni timah.pastu modify.ikat ngan ribbon"
hurmm...fikir 19saat..OK sajalah...
So aku pun amek jelah salah satu mainan baby nih...
amek yang paling comel sekali..hihi!
Padahal nak keluarkan loceng kat mata2 tu jek..tu pun nak memilih..h0h0
mane tau boleh digunakan kat lain tempat ke..kan kan












cantikkan ijau...

tapi tapi...
boleh ke modify loceng nih..
pandai ke nak buat rantai tuk kiki lala :(
kalau kiki lala tercekik camne?
dah la depa ni ganas.panjat sana,panjat sini.
bergasak,bertumbuk..lagi2 si lala tuh.tak padan kecit.selalu buli kiki..
adehhhh
takpe...let me try 1st..chaiyokkk!









kiki nyorok dalam kain :D









lala nak melompat jek


***kalau cacai,memang cacai***

Tuesday, May 25, 2010

pecah rumah


pecah rumah?

rumah kena pecah?
lagi2 kes pecah rumah..setiap hari ada je kes yang sama berulang.
sane sini depan belakang

zaman semakin pelik atau manusia semakin pelik?? xde jawapan
kenapalah diaorang ni tak serik2..
dimana letaknya akal fikiran diaorang ni.. lutut
tak takut langsung dengan hukuman dunia, lagikan akhirat.

ape yang mereka dapat?
kepuasan?
kekayaan?
kenikmatan?
keseronokan?
aku pun xpasti apa yang bermain dibenak fikiran si sampah2 nih.
bila sekali dah cuba,pasti nak lagi...mungkin itu jawapan si sampah2 tu.

setiap kali bace pasal kes2 seperti ni,terus teringat kes uma kena pecah masuk dek pencuri setan gondol.
time tu aku blaja kat polisas. rumah area pangsapuri semambu,tingkat 1.
setiap kali tido aku mesti letak handphone kt tepi bantal.masa tuh pakai handphone 3315 jek.
tengah syok tido, tiba aku rase perit kat hidung.bukan sekali tapi 2 kali.
bukak mata jek tengok2 ada satu hantu jembalang bertopeng hitam.PENCURI!!!!cepat2 hantu tu lari.
member2 umah semua terjaga n terjerit2.
Aku?sempat tengok cermin.rupanya2 aku kena TUMBUK 2 KALI!!!banyak DARAH!sialan punye pencuri!
Aku pun pe lagi.terus p keja pencuri tuh..rupa2nya si sampah ni pandai.dah bukak pintu siap2.
aku tak dapat kejar.hantu tuh dah lompat dari koridor.BENGANGnyeeeeee!!!!@#$%^&
Bag pack aku, duit rm5 anis yg dilipat bentuk love,kaset hindustan fida and 5 handphone sempat hantu tu kebas.
Album aku kat bilik sebelah habis berselerak.pelik tol.aku kenal dia ke?kenapa gambar aku je yg bersepah?Bongok
Arghh..dah penat menaip.nak tau lebih lanjut sila rujuk aku kay :o



yang pastinya aku ada cincin sakti.. :)


***tunggu masa je nih***

Monday, May 24, 2010

Santainyaa

Day: Friday
Location: masjid almukminun usj 2
Agenda:
solat hajat and tazkirah utk pelajar2 kolej taylors yg bakal menduduki exam termasuk my nephew.aku diajak oleh puan suria utk sama2 menjayakan majlis nih.
TO my nephew Syukri Aziz, gud luck and all da best...tahun ni hang xdapat la raya ngn kiteorg kan.huhu

nanti makcik u ni bg duit raya siap2 kat hang na..nanti mesti hang KUWUS dok negara owang...
KUWUS cam cik patin ayam nor :p

-------------------------------------off-----------------------------------------

Day: Saturday
Location: Hospital Putrajaya
Agenda:
teman en hamzah ke hospital melawat ayin.kesian tgk dia..
en hamzah dah xdapat nk cover sedih.p duduk kat satu sudut, n nangis puas2..huhu
aku?biarkan je dia nangis.xkan nak pujuk
setiap kali sedar je mesti meracau.sebabnya nak kencing xboleh.
tut dia sakit sbb doctor pakaikan tiub kencing..stiap kali nak kencing je dia mesti meraung2..
huhu..aku pun terkecut perut gak.tp at the same time aku rse cam nk tergelak..h0h0!
ampun ayin!tergelak tgk ko mengangis...
mamat ni accident kereta ngn trailer.area KLIA highway.
muka berjahit, pendarahan dalaman kat kepala n hati--->pemantauan doctor 24 hours
TO Ayin, aku doakan ko cepat sembuh kay. ko sembuh,kite lepak mancing sesama k--->ayat en hamzah

rushing balik sbb nak tengok AF final..h00ray!
dah agak mesti mat Shahir tu menang. TAHNIAH!!!

AFmasuk memang berbaloi2 tuk Shahir. Peratus dia menaik bagai tak hengat.
Actually semua pelajar berbakat besar.lagi2 si shahir ni.setiap minggu dia di uji dengan pelbagai lagu,pelbagai rentak.
Aku suka sangat lagu baru dia Kebahagiaan Dalam Perpisahan..macam kena je ngn jiwa nih.HAHA
1) Shahir - Biru Mata Hitamku /
Kebahagiaan Dalam Perpisahan
2) Adira - Tiru Macam Saya / Ku Ada Kamu
3) Daus - Doktor Cinta / Kenapa
4) Maulana - Susun Silang Kata / RSVP
5) Iwan - Relaku Pujuk / V.I.P

Meh baca ucapan mereka

-----------------------------------off-------------------------------------

day: Sunday
location: suriani's house
agenda:
melepak bersama puan suriani sambil melakukan tugas bidan terjun...terjun terjun...
capeknye rase...dag dig dug

-----------------------------------off-------------------------------------


***nak p0lok katak d0mok***

Friday, May 21, 2010

rahsia meMUDAkan MUKA

ingin kelihatan MUDA?

caranya:
minum kelapa muda?
makan pucuk muda?
gunakan cream anti penuaan?


say NO!kini tidak lagi.
caranya amat mudah and simple sekali:

HAPPY
selalulah memanjakan diri dengan perasaan HAPPY walau hakikatnya kita sedang MOODY.

SENYUM

bak kata orang2 tua, SENYUM tu awet muda.but make sure senyum bertempat.tersalah tempat orang chop GILA plak :D

PEMAAF

sedangkan Nabi pun maafkan umatnya,apatah lagi kita yang hanya manusia biasa ni.
bila MARAH,muka jadi berkerut/berkedut.so untuk elakkan MARAH,jadilah seorang yang PEMAAF

POSITIF

berfikiran POSITIF.nah!kita seharusnya bijak dalam menangani segala masalah yang datang. tinggalkan yang NEGATIF.setiap masalah ada jalan penyelesaiannya.














peace kate Aqilah...


bak kata penaja celup:

yg penting kite kena SENTIASA EPPY walau hakikat nyer ade mcm2 rintangan/dugaan/COBAAN/cabaran...
aku lak yg jenis Eppy Go Lucky, so semua benda mmg tarak hal nyer...
mmg x byk ceneeh/karenah/cerewet dong dong & jarang ambik hati, bermaksud sentiasa memaafkn...
satu lg, kena selalu senyum walaupn berbual dlm tepon sbb org dlm talian blh nmpk senyuman kite...
buat org sentiasa rasa senang ngan kite...
aku pegang pd 1 prinsip ===> gembirakn lh org lain kerna dgn cara yg sedemikian kite dpt gembirakn diri kite sendiri...


LAST CARA YANG PALING2 MUDAH:
rename nama yg sedia ada kepada MUDA.
nah..lepas ni anda pasti kelihatan muda selalu.
di sana muda, di sini muda....bagus kan

***sukanya lagu dakmie:kenangan terindah***

Thursday, May 20, 2010

Hujan rintik2 air bergelora

Hujan yang turun bagaikan mutiara
Berkilau bersinar berkerdipan
Subur menghijau bumi terbentang
Dan bayu berpuput lembut

Cinta yang bersemi
Diwaktu hujan turun
Menyirami ketandusan hati
Dan hujan turut mengiringi
Engkau pergi…

Selembut hujan bercurahan
Begitulah cinta ini
Semesra bumi yang disirami
Begitulah hati ini

Hujan yang turun bersama air mata
Bersama pedih, bersama rindu
Kau datang dan kau pergi jua
Rindu lagi…
sumber

MODE: kelaparan
TIME: 5.31pm (balik!)

ape kena mengena lagu ni dengan aku? berfikir 2saat.
jawapannya sebab skang ni tengah ujan...petang je mesti ujan..nak balik keje je mesti ujan..
smlm ujan.arini pun ujan lagi..
bukannye ape...aku kureng gemar kalau ujan time nak balik keje..
REASON: jalan MESTI jem… ni yang gua tak gemar nih..
dahla katakku manual.tesemput2 aku dibuatnya.HAHA
xtau la sebab apa yang buleh jem ni..
soalan cepu perak tuk korang:
kenapa setiap kali hujan je,jalan mesti jem? jawab2

den dah la kuwang sehat.
batuk melampau2..kohkohkoh..
hacks,halls,woods sume gua hentam bagi melegakan kegatalan di kerongkong nih!aishhh

***amalkan budaya bersopan santun***

Wednesday, May 19, 2010

----today---

Today?
Ada apa dengan today?

Apa kena mengena today dengan aku?


Answer: TODAY is my birthday!

Owh..xsangka today saya da 27 tahun.

tuanya rasa..tp perangai still lagi cam budak kecit--->happy go lucky

meaning: umur bukannya isu utk mengukur tahap muda @ tua sesorang manusia pewiit


Anyway saye nk ucapkan beribu2 lemon terima kasih to my family, my sayang n all friends for your birthday greeting/blessing to me.

Im really appreciated it.xde yang indah melainkan dari ucapan kowang2 sume..


Lebih2 lg pada housemate2 SHIMA,HUDA,YUMIE yg sudi meng'suprise'kan saya dengan birthday party.
simple but nice.i like it.. Although im not feeling well, but im really enjoy it..tqvm darlings :D

Mode: selsema+batuk--->menuju ke arah DEMAM.


Pesanan dari penaja celup:

kite SEMUA kena INGAT... kite kena SAYANG DIRI kite SENDIRI sblm kite menyayangi org lain... klau diri sendiri x pandai nk jaga, mcm maner nk jaga org lain??? klau kite sakit, mcm maner kite nk jaga org yg kite sayang??? INGAT tu...
x kesah ler, suke mkn obat @ x... yg penting kena JAGA KESIHATAN, paling tidak pon, MINUM ler AIR SUAM beBYK, x kira ler klau smpai nk terkucil jer...
saper yg nk sakit, cuba habaq mai... x sorang pon kn... kenapa perlu sakit, kenapa kite sakit, mcm maner blh sakit... ape pon persoalan nyer, cuma 1 jer jawapan nyer... bg aku, jawapan nyer... Allah ingat pada kite... kite terkadang lupe pada Nya, walau pn kite tunaikn 24434, terkadang lupe juge pd Yang Esa, bila kite senang terlupa pula pada Yang Satu... tp bila kite sakit, d timpa kesusahan baru ler kite ingat pada Nya... so... walau ape terjadi, Allah sentiasa ingat pd hamba nyer... oleh itu kite kena sihat utk tunaikn segala suruhan Nya... kerja pn satu amalan yg baik tau... itu pon klau kite bekerja kerna Dia...
Ank cina makan pengat, sendiri mau ingat...
Pandai kh ank cina mkn ingat, aku pn x tau sangat...
Kan aku dh membebel... ambik OBAT...
------------------------------end-------------------------------------

***suke mkn ubat!***

Monday, May 17, 2010

hari ni kurang 'ONG' loh

Keputusan Peperiksaan Memasuki Perkhidmatan Awam Gred 41 dijangka akan diumumkan pada 31 Mei 2010. sila check spa yerk

Heh!dah agak dah..
mesti delay nye ah..
kpli/dpli pun camtu gak..always delay..


fuh...lambat seh nak melangok sampai ujung bulan

dari nervous terus jadi cool

dari teruja terus kecewa

dari segar terus ngantok ---ade kene mengena ke timah?


xpelah.nak wat camna.

maybe depa MARK smula or DOUBLE CHECK lagi sekali ke...

xpelah...
tunggu dengan REDA


***perut mengaum kekenyangan***


Sunday, May 16, 2010

APa ada dengan Es0k

Esok 17th May 2010...
Ada apa ea?Ape kena mengena dengan aku?
Apa pun aku harap yang terbaik utk hari esok.
Hopefully nasib menyebelahi aku...amin


***malasnye nk keje***

Sebelum Akhirat

Lps tgk AF, cpt2 ku tekan punat 103. Agak2nye cerekarama kali ni berkisar apa ya..
Ingatkan nak tdo, tapi karaoke kt uma pengantin still lg melalak!
Oi!!agak2 ah!dah kol 11 lebih pun korang nak memekik terlolong terlalak lg..
kal0 sore tu sedap xpe ah.ni naek nak pecah gegendang telinga aku nih!
Yang tambah sakit ati tuh,makcik2 yang nyanyi..aduh makcik!muda lagi ke? LOL
puas hati dapat bebel

Straight to the point:
Sebelum Akhirat dilakonankan oleh Fauzi Nawawi, Lisdawati, Yalal Chin, Maimon Talib, Hisyam Ahmad Tajudin dan ramai lagi. Ia mengisahkan Mubarak (Fauzi) yang sedang terlantar sakit menantikan saat kematian. Badannya dipenuhi dengan nanah. Di saat kematiannya, muncul lelaki yang datang kepadanya atas dosa2 yang pernah beliau lakukan. Walaupun begitu, hatinya sentiasa meronta2 untuk hidup dan sihat seperti sedia kala untuk menebus dosanya.


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Dahulu, hidupnya penuh dengan dosa. Sering mengabaikan solat 5 waktu, menjual wanita cantik kepada golongan korporat untuk mendapatkan bayaran yang tinggi, menjalankan kerja haram dengan meminjamkan duit kepada orang ramai dan mengenakan bunga yang tinggi, etc...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Cerita ni banyak beri pengajaran pada aku. X dapat nak gambarkan perasaan aku bila menyelami cerita ni. Lagi2 bab Mubarak herdik parents dia. Jahat Gile! Anak macam tu xpatut hidup kat dunia nih. Penat mak ngandung, kendong kesana ke mari 9bln 10hr.
Tapi, seburuk2 perangai anak tu, mak ayah tetap maafkan. Berat hati memandang, berat lagi bahu yang memikul.. Begitulah kasih sayang mak ayah terhadap anaknya...

***ampuni daku ibu***

-Selamat Hari Guru-

Selamat hari guru kepada seluruh guru2 di Malaysia.
Terima kasih di atas segala ilmu yang cikgu2 berikan.
Jasa kalian amat besar buat kami semua...

Buat Cikgu Mariani, Selamat hari Guru saya ucapkan.
Semoga Cikgu Mariani sentiasa tabah dalam mengharungi liku2 kehidupan ini.
Semoga Cikgu Mariani menjadi guru contoh n tauladan..
I love u Cikgu Mariani... :x

***ucapan dalam hati***


Saturday, May 15, 2010

Badminton: Malaysia VS China


Fuh...aku dah macam kucing kepanasan bila tgk badminton malam td...
Mulut ni xreti dok diam..membebel menjerit sesuka hati tanpa menghiraukan org laen..haha
mesti ada yang mengumpat aku..xreti dok diam btol minah nih.ngalahkan lelaki.
AKu?pedulik ah!janji aku puas!LOL
Tapi hatiku sebak sbb China menang besar dgn Malaysia 3-0.


1st game menyaksikan perlawanan perseorangan antara Chong Wei vs Lin Dan.
Game berlangsung selama 47 minit dengan kekalahan 17-21, 8-21.
Overall game:

Lin Dan bermain dgn penuh semangat n Chong Wei mcm kurang fokus jek.
Tapi aku paling suke style Chong Wei buat gaya nak pukul bola tp xpun sebenarnye.haha!
xsilap aku 2 kali DATUK buat style camtu.
N one more style 'robot' dr Lin Dan. Smart la Bro. Body ketak2 tuh... :D


2nd game menyaksikan
gandingan Koo Kien Keat-Tan Boon Heong vs Cai Yun-Fu Haifeng. Malaysia sekali lagi tumpas 15-21, 10-21 dalam masa 36 minit.
Overall Game:
Walaupun players kita bermain dengan baik lagi2 Boon Heong suke tgk ko senyum jek, tapi players China super duper laju. Banyak silap kat 2nd set.Bola banyak sangkut kat net...Tension je gua rase..mau je gua koyak2kn net tuh...!@#YG&^%$


3rd game menyaksikan perseorangan antara Wong Choong Hann vs Chen Jin.
Sekali lagi kita menyaksikan kekalahan 16-21, 7-21 dalam masa 41 minit.
Overall game:
Aku tabik kat Choong Hann coz walaupun dah berumur, dia tetap menunjukkan aksi yang hebat.
Pendek kata, umur bukan isu ma. Yang penting semangat berjuang tu mesti ada.


Point of Entry:
Persembahan players kita boleh dikatakan BAIK walaupun pada hakikatnya nampak kurang fokus.Semangat nk menang tu memang nampak dalam diri players2 kita.Tapi nak wat camne,
pemain China jauh lebih pantas, 'berjiwa', bertenaga dan bersemangat...cam skema jek ayat nih.huahuahua

***teringat aksi2 gua kat penang***

Friday, May 14, 2010

Selipar TerLAmPAu

Sedang si C menggesel2kan seliparnya di kaki meja, POP seliparnya putus.
Owh!selipar sebelah kiri sudah MATI!xdapat nk dibedah n diselamatkan lagi.

Si C sangat sedey sebab selipar tu banyak berjasa padanya.
Lagipun pemberian orang. SOb2


Selepas itu setiap kali nak sembahyang, si C selalu pinjam selipar Si H.
Walaupun selipar si H sangat besa sbb orangnya pun besa, tapi itu tak bermakna si C xboleh pakai.
Thanks to si H coz sudi meminjamkan seliparnya pada si C.


Pada satu hari, si C datang ke opis dgn memakai 'shoes'.

Tiba2, si C berasa sangat xselesa. Lalu si C meminjam selipar si Y.

Pendek kata size si Y = si C

Tapi si C tidak meminjam kedua2nya, sebaliknya hanya meminjam sebelah kiri.

Walaupun pada hakikatnya nampak XSENONOH tapi si C LAYANkan saje.. Yeah!!!

Sehingga kini, si C tetap setia memakai selipar itu...

OK ka?

POINT of Entry: Apakah yang dimaksudkan oleh penulis dlm entry kali ni? Musykil2


***marilah bergoyang...***

Wednesday, May 12, 2010

haru biru anak2ku

Kus semangat...
semalam balik dari keje jek tengok umah tunggang langgang

Huargh!!!
Rumah rehat kiki lala mumu lulu dah terbalik akibat di tiup angin monsun!

Lupe nk tutup tingkap... :(

ape kena mengena gambar ni ngn kehilangan lala.abaikan

Huargh!!!Cik mumu terbalik n terkapai2 kaki tangan!

Huargh!!!Cik lulu kena hempap ngn katak!

Huargh!!!Cik kiki terkedu!

Huargh!!!Cik lala dah hilang!!!!


Aku???macam mak kehilangan anak--->yumie cakap

jenuhla cari sana cari sini.

bilik,stor,dapur,koridor,dalam sofa sume digeledah.XDE!
Aku???nak pengsan pitam :(


ADAMAYA???terpaksa dilupakan seketika sbb anak2ku lebih penting!


mumu lulu aku biarkan dia main2 ngn yumie n huda.

tapi...lulu mcm nk MATI!uhuks

kejung tak berganjak.maybe akibat dihempap katak
Aku???pasrah jelah :(


Lepas prepared rumah mereka,aku menyambung misi mencari LALA..

Argh!!sedeynye xjumpe :(

TUP2 encik hamzah call ajak p klang.follow his mom n mom's friends..

Aku???reda jelah dengan kehilangan cik lala--->masih berharap


------------------------------off line------------------------------------

dah sampai rumah...sedey lagi..

time nk lambai en hamzah tibe2 instinct hati suruh angkat sofa.

TUP2 nampak cik lala!!!

HAH!!!copat2 den ngap cik lala.

fuh...Alhamdulillah...jumpe gak budak kecit nih...


zzZZZZzzzzzZz dengan hati yang senang


***suggestion from Huda: cari loceng utk kiki lala***

Sunday, May 9, 2010

selamat hari ibu

hari ni hari ibu..
Dikesempatan ini saya mengucapkan selamat hari ibu buat ibu tercinta *SITI MARIAM*.
love mak so much!
moga mak bertambah sihat,ayu n jelita sepanjang zaman. Amin


xlupe jgk,selamat hari ibu buat bakal ibu ehem2 saye *makcik MAZIRAH*.
semoga makcik sihat selalu n dapat menerima saya seadanya :)

lastly,selamat hari ibu buat semua ibu2 di malaysia...


Saturday, May 1, 2010

Kiki n Lala

Seronoknye!
Dapat 'hamster' dr en hamzah...
tqvm abg


ada dua ekor.
KIKI n LALA....stlh bermacam2 name kami fikirkan

yang jantan aku bg nama kiki->sangat active


yang betina aku bg nama lala ->tdo jek kejenya


Camne laks dengan pemakanan hamster ni ek?
Dr info yg aku dpt setelah google sane google cni
hamster ni suke makan:
  • biji bunga matahari / kuaci
  • bertih jagung
  • sayur2an seperti cabbage
  • pelet spt kayu
  • buah2an seperti epal
  • air
  • more info
cik mumu pun dah dpt kwn baru..namaya cik lulu

Related Posts with Thumbnails