Wednesday, April 21, 2010

Dia Pemancing Tegar

Pemancing Tegar...
Ya..panggilan ni TERamat sinonim utk cik abe aku..
mane tak nye, hobi en hamzah ni memancing..xkirelah mancing ikan ke, udang ke...
pendek kata, sebut je pasal mancing,automatic en hamzah menjadi hyperactive.



Aku? Boleh pengsan kalau follow dia mancing…
Panas / Bosan / ngantok / pura2 tdo / muke toya semuanya aku…
Hati aku x setabah hati dia, sanggup menunggu berjam2 untuk seekor ikan…
30 minit je aku dah mula bosan… aku bukan pemancing tegar

Antara tempat2 yang en hamzah selalu pergi:
  • kolam seri bayu tekala - fishing competition
  • kolam bayworld - fishing competition
  • kolam warga emas sec24 - fishing competition or lepas gian
  • tasik shah alam - lepas gian
  • port klang - lepas gian



Ramuan2 yang en hamzah selalu gunakan:
  • roti sedap aku selalu ditugaskan menggunting roti menjadi kecik2
  • pati strawberry / pandan (lg mahal lg bagus)
  • mauripan supaya moist2 katanya
  • telur 3 or 4 biji supaya roti xhancur bila dibaling




Actually memancing ni best sebenarnya kalau kena ngan jiwa..
tapi jiwa aku x kearah tu L
Aku? SUKA bile tengok en hamzah layan ikan jek. Bila part ni,aku plak yg semacam hyperactive.teruja katekan….HAHA
Aku nak layan ikan? Owh TIDAK!aku xreti sama sekali..
Niat hati nak try gak tapi tak berani…LOL

Pernah 1 hari tu, en hamzah p toilet. Dia suruh aku jaga pancing.
TUP2 pancing bergegar n deck berbunyi kuat---aku cam nk pengsan
Aku lari ke arah pancing tuh,pastu pandang kiri kanan dgn harapan ada org tolong.LOL
TUP2 pancing dah xbergegar…rasa cam kecewa pun ada gak.huhuhu
Paling PENTING perasaan MALU menebal kat muka aku coz kawan dia perasan,tp saje2 buat xnampak.once en hamzah dating, terus kawan dia potpet2 gelakkan aku.SIOT!

aku suke windows shopping...0uchh

2 comments:

:.noRuL.: said...

la hai cik tmah nie..
npe x tarik pancing tue..adoyai..
ntah2 ikan besar ea..
hihi..

pas nie soh en abe awk tue ajorkn ea..
lalalala

ctmah said...

dia da byk kali nk ajar,tp saye keraskn badan sbb takut,malu,etc.hahaha
humaira pn pandai layan ikan..huhuhu

Related Posts with Thumbnails