Thursday, December 30, 2010

Ctmah dan azam tahun barunya

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Selamat tinggal 2010...
Selamat datang 2011...
Apa azam tahun baru korang2?
Azam 2010 semuanya dah termakbul ke? :)
Ada yang pending x?Ada yang carry forward ke 2011 x?

Macamana pula dengan azam tahun baru saya ek?
Hurm...
actually tak terfikir pun lagi... 
baru je nak congak tambah tolak nih..hihihi

Insya Allah, tahun akan datang ni saya berazam untuk:


Saya harap semuanya tercapai dengan 101% ...amin amin amin

suap2: TAHNIAH MALAYSIA!ESOK CUTI!YAY!!!!

Monday, December 27, 2010

ngangkung VS hantu mak limah balik rumah

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Apa khabar?Sehat ke? Makan minum diharap semua terjaga yerk :D
Oklah...saya nak bercerita sikit pasal ngangkung n hantu mak limah balik rumah.
Korang2 dah tengok tak kedua2 movie nih?
Saya rasa mesti semua dah tengokkan..
Apa pendapat korang ek mengenai kedua2 movie nih?

Bagi saya la kan ngangkung lagi better than hantu mak limah balik rumah.
Sebab apa saya cakap camtu?sebabnya:
Ngangkung ada unsur2 lawak n nampak message yang disampaikan. Pelakonnya pun takde la over mane.
Berbanding dengan hantu mak limah balik rumah, saya rasa movie tu just lawak semata2. xde 1 message pun yg disampaikan.
Memanglah kelakar sangat sampai sakit telinga saya bila kakak sebelah saya tuh gelak mengilai macam hantu kak limah!huhu
tapi lama2 saya jadi bosan sbb asyik2 lawak yg sama...aishhhh
dahla tu, tetiba je ada hantu kopet...macam tak sesuai betul utk tayangan umum sbb ramai family yg bawak anak2 kecil. scene hantu kopet n coli berterbangan sana sini mmg xsesuai dimasukkan..huhuhu

ntahla..tu pendapat personal saya jek...tersilap kata harap di ampun :D
suap2: semalam tengok bola cam histeria sesorang!hihi!tahniah Malaysia!

Sunday, December 26, 2010

tak perlu melalak dah

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Yayyy...Saya dah dapat radio baru...tu pun ehsan dari en sayang. yang pastinya saya tak mintak.dia yang nak belikan :D. Ma kacih banyak2 ye en sayang saya :-*
RM250 at Brothers SA
Pasni saya tak payahla melalak sorang2, or melalak ngan yumie or ngan huda...hihihi

en sayang: pasni jangan lupe cabut cover depan nih.kalau tak kena curi lagi...
Saya: glups!saya ni dah la cepat lupe...kene tempek 1 note kat dashboard nih...huhuhu

Suap2: dia suka tengok saya suka, dia sakit hati tengok saya muncung...

Thursday, December 23, 2010

PMR and bebilah

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Hari ni result PMR dah keluar...
Alhamdulillah...Anyway nak ucapkan beribu2 TAHNIAH buat anak sedara saya Fatimah Nur Abilah coz berjaya dapat 9A untuk semua subject yang dia ambil...Atam tumpang happy untuk kamu...

Antara conversation saya n bilah:
Atam: Tahniah tau!Nak mintak sekolah mana?
Bilah: Sapa bagitau...mana aci dah tau..xtau nak mintak sekolah mana.
Atam: I kol umi lah.sekolah kak patin ke?
Bilah: Tak tau lagi.
Atam: Nak hadiah apa?
Bilah: Ntah.tak tau
Atam: Hish!semua tak tau...camtu atam nak bagi hadiah spender 9 helai...Nak cari spender yang ada huruf A. A is stand for Abilah :p
Bilah: eeeeee...jahat!xnak ---sambil gelak2
Atam: xkire...haha!tata..klik



Semua adik beradik kamu mewarisi kepandaian arwah kakak kan :|
Kalau la kakak ada mesti dia tumpang happy untuk kamu kan...

Suap2: ada ke spender huruf A...glups!hahah

Tuesday, December 21, 2010

Perihal mak bonda saya yang comel

Ari sabtu lepas bawak mak bonda gi jenjalan kat jusco bukit raja.
pastu suruh la mak bonda pilih apa yang dia nak.
suruh pilih baju, tak mau. katanya baju berlambak2 kat rumah.
suruh pilih kasut pun tak mau. katanya kasut yang nua beli pun tak terpakai lagi.
suruh pilih cadar pun tak mau. katanya bukannya mak guna cadar2 ni.
lastly saya suruh mak bonda pilih sendiri apa yang dia nak. lagi senang. huhuhu

Jalan punya jalan, pusing punya pusing, lastly mak bonda pilih menda2 nih.hoho
bekas kuih raya tuk budak2. yang kaca asyik pecah jek.haha
pembuka tin
sudip kayu


Suwit kan mak bonda saya? Menda2 camni yang dia nak.
Takpelah mak bonda..kamu tetap comel di hati saya :D

Pastu saya bawak mak bonda makan kat cni...
Tempat favourite saya n en sayang
mummy wif nasi lemak special
Kalau u alls nak makan kat cni, saya suggest kan
1) nasi lemak special
2) yellow laksa
3) thai / asam laksa
lain2 pun leh try. tapi saya selalu makan yang 3 tuh :D

Lewat petang, we all siap2 gerak ke Laguna Park Klang.
Sambil berbarbeque sambil memancing. Tapi tak lama manapun sebab nua nak jumpa mak bonda.
Nua nak belanja mak bonda makan satay kajang.
Peh...perut rasa nak pecah gile. makan tu makan ni...
takpe2..rezeki jangan ditolak.musuh jangan dicari..Right? :D

suap2: happy birthday to makcik Mazirah. Semoga panjang umur n muda selalu

Saturday, December 18, 2010

uyuh tapi kesukaan

Assalamualaikum n Sejahtera Friends!

Yayyyyy!
malam tadi dapat gak bawak mak g ict shah alam. 
pukul 9 lebih baru gerak coz of ujan renyai2... 
mula2 macam berkira2 gak nak pegi ke tak. 
tapi, belasah jelah. payung kan ada :D
Mummy Mariam
nak masuk kena bayar RM10 per car. 
Dapat free coupun ke safari night or lg 1 tempat(lupa nama). 
sekarang ni dah banyak perubahan compare mase 1st time saya masuk dulu2.
view sangat2 cantik. rasa tenang je mata ni even dah tengah malam pun
bling mummy bling
happy 2gether
apiz bucuk!
mak bonda kesukaan sampai uyuh nak berjalan. haha
tak semua tempat kami pergi disebabkan ujan. 
 jalan lecak plus2 payung asyik berlaga2 jek :(
rumah salji pun tak siap lagi... ampagas betul :(
smile chak!
mine+mummy+en sayang
ada souvenir? mestila ada...
tuk mak bonda kami belikan jam lampu. 
tuk apiz kami belikan topi bola(xtau panggil apa) :D
big zirafah
apiz+mine+mummy+en sayang
dalam pukul 11 lebih kami gerak balik n singgah makan di KOLAM sec 24.haha! 
punyalah banyak kedai makan tapi kolam gak jadi pilihan saya.huhu!

pesanan buat cik paten: sila jangan jeles kay. i tau u tak sampai cni lagi :p
suap2: gembira dapat menggembirakan orang yang tersayang.....

Friday, December 17, 2010

Nak bawak mak bonda pergi mana ek

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,

Mak bonda terchenta saya ada kat cni..

Visit kakaknya aka mak ngah saya.
Masa wedding adek aritu, mak ngah jatuh (tersepak kotak) n tangan mak ngah patah (tulang patah 3). huhu
Cian kat mak ngah. Duduk je dalam bilik sebab tak leh nak bangun.
Xpelah mak ngah, menda dah jadi.. Saya doakan mak ngah CEPAT SEMBUH kay...AMIN AMIN AMIN

Well, petang ni saya nak amek mak bonda n terus bawak balik shah alam. 
Malam ni nak bawak mak bonda jalan2 kat cni...

Lepas tu nak bawak mak bonda makan2..tapi nak makan katne ek?buntu buntu!!!

Esok plak nak bawak mak bonda shopping2..shopping kat mane pun tak tau. Dat days mak bonda datang saye bawak shopping kat mydin 18 shah alam..haha!macam TBB!seriously tak tau nak bawak g mana...

Ptg esok plak will follow en sayang barbeque kat laguna park klang. so saya akan angkut mak bonda n apiz.mak bonda kemaluan,tapi saya cakap 'ala...wat2 xmalu jek mak'kekekeke
suap2: Any suggestions?nak bawak mak bonda shopping mana ek?nk bawak mak bonda mamam mane ek?

Thursday, December 16, 2010

Officially dah

Assalamualaikum n Sejahtera Friends

Ada berita gumbira yang hendak hamba hebahkan pada kalian2 semua.

Officially, saya akan bergelar PUAN pada 04 June 2011..
ya 04 June 2011.. saya tak mimpi di siang hari and kalian pun tak bermimpi :o

Tinggal lagi 6 bulan jek..kadang2 rasa macam kejap, kadang2 rasa macam lama :p
Perasaan? Buat masa sekarang ni rasa cam biasa2 jek.hihi
Cuma tang berbelanja barang2 hantaran tu yg semacam EXCITED! Lagi2 time YES ni kan..
Fuh...rasa macam nak patah kaki ni berjalan cepat2 plus ramai betul umat2 yang bershopping. Tangan terasa ringan sebab semua barang en sayang yang bawak :D

So kepada kawan2ku yang terchenta, awal2 saya booked u all kays! :D

Majlis saya akan berlangsung pada
04 June 2011 - nikah
05 June 2011 - sanding


Majlis en sayang akan berlangsung pada
12 June 2011 - sambut menantu aka SAYA (^_^)

Insya Allah kalau ada sebarang pertukaran saya akan update laju2 plus cepat ekspress!

tiba2 teringat kata2 kak sulung saya aka umi paten:
mak paten:eeee..nak kawin ke?malunyeeee...nak kawin ke?
saya: senyum lebar tahap amad hero!hanya en penaja celup je tau apa tu amad hero!kekekee
mak paten: nasib baikla kak ni kawin jauh2
saya: hohoh!cik paten!silala kawin jaoh2 kay!ikut versi abi n umi tuh

suap2: lepas ni blog saya akan dipenuhi tentang persiapan ke arah 040611.perlu ke saya buat 2nd blogs?

Backdated 04.12.10

Assalamaualaikum n Sejahtera Friends,

Haiiii...lamanya x update blog..rasa cam janggal semacam laks. lately rasa busy, rasa malas, rasa macam2 la.. hish...macam2 ajelah alasan saya kan...yang penting, HIDUP MESTI DITERUSKAN!

Hurm...bercakap pasal 04.12.10, ada apa dgn hari tu ek?haaa...tu la wedding adik saya kat sebelah johor...
Penat memang tak terkata, kerja memang tak terkejar la gamaknya.. Pendek kata, tetamu dah datang makan, saya still lagi berbaju t-shirt n berseluar tidur.HAHA! wutever!

Overall majlis: OK bangat. Silat, zapin, cabutan bertuah, semua adik dah buat. So masa saya nanti simple2 sudah. Tapi dalam hati, nak gak buat semua tuh.hihi!

Kat sini, saya tempekla serba sikit gambar2 kami k utk tatapan kalian, lg2 tuk dak patin tuh :D cik patin, tengok saja k..jeles kasi buang jauh2 :p
anuar & amira

makan berdamai

baling duit

pelamin depa


kembar xseiras

kami suke!

mak bersama org kuat

abah tired

uqail hebat!
coming soon :D


Thursday, December 2, 2010

kisah jumaat yang lepas

Jumaat yang lepas family en sayang bertemu family saya...
Alhamdulillah,semua selesai dengan gelak tawa kedua2 belah pihak.
Saye curi2 dengar dari dalam bilik jek sebab mase tuh dok kalut buat hantaran nuar :D

Wang hantaran dah diberi sepenuhnya.
Oleh sebab en halim suami kepada puan suria tu keje di bank,so dia lah yang kena kira duit2 tuh.hoho

N yang pastinya majlis tersebut berkemungkinan bulan 6 (cuti sekolah)
---cik patin, leh balik x?kekekekeke---

suap2: kita hanya mampu merancang, DIA yang tentukan segala buruk baik pd kita.

Wednesday, December 1, 2010

keras tangan kami tuk adik tercinta

Assalamualaikum and Sejahtera Friends,

Last saturday (27/11/2010) 
adik saya 'anuar' selamat menjadi suami kepada 'amira'.
Sekalung TAHNIAH untuk mereka berdua...
Moga kalian kekal ke akhir hayat...
Amin


N kat cni saya nak gak tunjuk hasil kerja kakak2nya yang tak seberapa tuh :D

27/11/10-10.00am baru terhegeh2 nk deko

set makeup

perfume

shoes

sireh junjung

buah2an

cek hantaran

coklat

mas kahwin n aksesories

handbag

bukan buatan kami kay :D

itu saja..simple bukan..malas nak serabut kepala sebenarnya.
takut tak cukup tangan lak :D

suap2: nanti saya display gambar kahwin depa lak ek
 

Thursday, November 25, 2010

Ministry of Moment : Just Like contest

Assalamualaikum n Sejahtera friends,

Straight to the point la yerk... Ministry Of Moment ada menganjurkan satu "contest" and habuan yang ditawarkan TERSANGATLAH LUMAYAN...sesiapa sahaja boleh join contest nie xkira lah umur,bangsa dan agama. Yang penting 1 Malaysia OK :D

Untuk pengetahuan kamu2, MOM ni sangat famous dikalangan artis2 n antara yang menggunakan khidmat MOM ialah Datin Paduka Umie Aida, Sari Yanti dll. Nak tau lebih lanjut pasal MOM ni silalah berkunjung ke http://www.ministryofmoment.com/

Hadiah HEBAT yang MOM tawarkan:  
FREE photography package worth RM2,000 (inclusive of an album) pada mana2 blogger yang memang ONG sebulan gaji saya pun tak sampai camtu.huhu

N bukan itu saja, 2 daripada bloggers juga boleh memenangi 30% off for any photography package n yang PASTINYA kita boleh pilih pakej mana yang berkenan di hati :D bak kata ROE

Cara nak menyertainya tersangatlah senang:
  1. Search for MINISTRY OF MOMENT page in Facebook and click “Like”.
  2. Go to ‘Photos’ and find a folder named ‘Contest’.
  3. Pick one picture that you like from the folder and write a creative entry in your blog with the title; Ministry of Moment : Just Like contest and tell us why do you like that picture.
  4. Under the picture, type; source: Ministry of Moment with link http://www.ministryofmoment.com/ 
  5. Once done, leave the permalink of your entry in the comment box of this entry together with your facebook’s username.
Maklumat lain yang kamu2 perlu tahu:
  1. You can enter as many entries as you like, and the entry can be either in English or Malay only.
  2. There is no specific format for the entry. You can make it long, short, funny, guna bahasa sms or even formal cam Chedet punya blog, its all up to you based on your creativity. You can also add some information on everything you know about Ministry of Moment to add more points! ;) *hint hint*
  3. Upload the yellow poster in your entry and you can place it anywhere. At the beginning, middle, or at the end of your story, doesn’t matter.
  4. Contest ends : 30 November 2010 (12pm) and the winner will be announced on 3 December 2010.
-------------Itu saja.. SIMPLE kan... :) -----------------

N gambar yang saya pilih untuk contest ni adalah seperti yang tertera di bawah ni :D

source : Ministry Of Moment
 
Kenapa saya suka gambar ni? SEBABNYA:
  1. SEGAR dan KUAT. Gambar sang jejaka ni nampak SEGAR dan KUAT. SEGAR dan KUAT yang saya maksudkan ialah walaupun gambar ni nampak simple tapi ianya memenuhi setiap ruang dan sudut.
  2. CHEMISTRY. Chemistry antara gambar ni dengan fotographer nampak wujud kerana berjaya menghasilkan foto yang unik.  
  3. NATURAL. Pencahayaannya nampak natural. Saya selalu tengok America's Next Top Model dan Tyra selalu tekankan tentang pencahayaan @ lighting. Pendek kata pencahayaan tu memainkan peranan yang penting dalam satu2 gambar.
  4. KREATIF. Mesej yang disampaikan dalam gambar ni amat kuat walaupun hanya berlatar belakangkan si jejaka. 
Apa tunggu lagi... Jom la pakat ramai2 join contest dari MOM ni.. Mencuba tu tak salah kan.Di mana ada usaha disitu ada habuannya... Mana tau rezeki wedding saya ke :D Wallahualam... Sekian dulu daaaaaa


Sunday, November 14, 2010

sedang berjalan,tiba2 saye diterkam

assalamualaikum n sejahtera friends,
Skung ni saya berada di sunway pyramid. Sdg dok ralit tgk taman permainan kanak2,tibe2 tangan saya dipegang oleh seorang budak lelaki. Budak tu menangis..
Adik=kakak tolong carikn parents sye.

Saya terkejut lalu peluk n tarik bdk ni ketepi.

Saya=adek ingatke nom tepon ayah mak?
Adik=saye ingt nom mak jek.
Saya=k jap.akak mek enset ea
Adik=01333*****

Baru je k0l tibe2 ada s0rg gurl dtg terkam budak tuh. Naseb baekla ibunya perasan ank dia xde.
Syukur adek 2 tak pape.

Friday, November 12, 2010

TBLA n TARA

Assalamualaikum n Sejahtera Friends,
Urgent updates!Updates seringkas yang mungkin sebab keadaaan di opis agak kucar kacir..aku kan pencacai :o

1) TBLA
Masa sesi penimbang, Blue Team menang 12 / 9. So seorang peserta dari Red Team terpaksa disingkirkan and peserta yang tersingkir adalah Saw. Bermakna semua peserta dari Malaysia dah out. Anyway CONGRATES pada semua team Malaysia atas usaha they all...

2) TARA
Malam tadi kita dapat saksikan team dari India telah tersingkir "Sunaina & Dimple". Nasib kurang menyebelahi mereka sebab asyik sesat jek. Pemenang utk episode kali ni adalah Jessi & Lani. They all penah duduk australia, so memang deaorang yang mendominasi cabaran kali ni...
suap2: looser

Allahu Ya Salam drama Chinta

Artis: Opick

Diciptakan Alam RaYa
Dengan Cinta Dalam GenggamannYa
Setiap Wajah Kan Memuja
Bila Tahu Betapa Indahmu
Penuh Dengan Cinta
Penuh Warna-warna
Penuh Kasih SaYang
Di Setiap Waktu
Allah Maha Besar
Maha Memaafkan
Setiap Kesalahan
Terbuka Ampunanmu
Yang Melihat MenYaksikan
Yang Memberi Ketenangan
Kau Yang Dekat
Penuh Cinta Di Hati
Allahu Ya Salam
Allah
Allahu Ya Salam

Semalam Chinta last episode. Sebak gak ending tuh.. Zaman sekarang ni, ada ke ek kehidupan macam tu?

Suap2: Tenang je bila dengar lagu nih.  
P/S: Kawan2, tolong download untuk saya yerk :D

Friday, November 5, 2010

TARA episode 7

Assalamualaikum and Sejahtera Friends,

Jom kita bercerita pasal TARA... Malam tadi tengok TARA kat umah puan suriani sbb arinikan cuti. Tiba2 En hamzah ajak g teman main futsal tapi saya terpaksa menolak dgn buat2 muka seposen.TERPAKSA kay. Nasibla paham.hihihi. TARA buat hidup saya tak tenteram laa... LOL
Seperti yang saya ckp dlm entry sebelum ni, kalau saya xtengok TARA saya tak leh nak potpet2 ngan eli, ngan huda..HAHA! Lucky hari ni cuti, so saya main sms je ngn puan ellie best.

Kali ni cabaran they all start dari new zealand sampailah ke sydney. 
Sangat2 funny. Lagi2 tang meluncur ais and halau sheeps.
Masa luncur ais, ivan+ethan and sunaina+dimple asyik buat lawak jek.Saya malas nk describe kn kesengalan tuh..Korang2 yg tengok tuh mesti paham2 sendirikan. Yang pastinya sakit gerahang ni asyik dok gelak jek.haha

After that they all kena pilih samada nk buat cabaran penuhkan wain dlm tong or halau kambing. Richard+Richard, Claire+Michelle,Natasha+Hussien buat cabaran wain n the rest buat cabaran halau sheeps. Susah sekali nak halau sheep tuh plus2 comel+debab+gebu. Yang pastinya sheep tu pandai berlakon kay. Antaranya buat2 pengsan, xnak bangun la n mcm2 lgla.hahaha!lawak gile bile sheep pun pandai pura2 pengsan!--->aku pun pandai
Ivan n Jessi paling funny, dh sebijik cam gembala kambing.hoho 
n tibe2 terus saya terfikir, macamanala rupa hilda kalau dia yg halau sheep tuh..hahahaha
Mesti lg seronok kalau hilda ada :(

Then they all kena rakam video n pos pada family n after that terbang ke sydney. Sampai2 je sydney they all kena cari lelaki yg membawa payung disebelah tangan kanan utk mendapatkan petunjuk seterusnya. Next, they all kena kemas katil mengikut standard hotel hilton dlm masa 3mins n semua team kena penalti 10mins coz lebih 3mins.

Then they all kena buat cabaran lompat buai --->xtau panggil apa.hihi
Agak susah n kesian kat hussien+natasha coz kena penalti 4jam.Yelah..orang tuakan. Manelah larat nak buat. :(

First team yg sampai adalah Jessi+Lani and the most important thing is perlumbaan utk episode 7 ni belum habis lg. Itu hanyalah gimik semata2 n yg pastinya xde penyingkiran LOL

Wednesday, November 3, 2010

For the Rest of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you loving you

For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart

Saturday, October 30, 2010

pasti terjadi


Assalamualaikum and Sejahtera Friends,
 
hati saya tak tenteram
apa salah saya?
apa yang telah saya lakukan?
kenapa semua ni terjadi pada saya?
kenapa dia nak cemburu dengan hubungan saya?
kenapa mesti saya?

saya dituduh merosakkan segala2nya
saya dicaci macam2 perkataan
padahal saya tak buat apa2 pun
padahal saya tak cakap apa2 pun
sikit pun saya tak sentuh pasal dia

hati saya sakit
hati saya bengkak
hati saya parah

saya sedar saya kena bersabar
ini mungkin dugaan untuk saya
saya tau Allah sayang saya

tapi
kenapa DIA ciptakan semua ni untuk saya
kenapa DIA uji saya begini
saya tak minta jadi begini
saya sangat lemah nak menghadapi semua ini
saya tau tunang saya sentiasa disebelah saya
tapi saya tetap lemah
hati saya mudah terguris
saya hanyalah seorang perempuan

apa yang perlu saya lakukan?
saya tak nak kehidupan yang menyakitkan...

tolong doakan saya yerk

Friday, October 29, 2010

semua pasal TARA

Assalamualaikum and Sejahtera Friends,

Malam tadi saya hampir2 buat lawak sengal.Semua pasal TARA. Suddently en hamzah ajak gi Sunway Pyramid. So saya pun layankan jelah dengan harapan semuanya berjalan dengan cepat tapi still lambat gak. Tup2 tengok jam dah pukul 8.59pm.

saya=Alamak!tak sempat dah ni!
en sayang=apa yang tak sempat tuh?
saya=nk tengok TARA sambil buat muka
en sayang=kamu ni mcm budak kecit.selagi xdapat,selagi tu merengek
saya=nak tengok gak!nanti esok bile eli cite2, org menganga jek
en sayang=mmg mcm budak2

pastu saya pun kol huda
saya=uda,tolong amek kamera org n tlg recordkn TARA tuk org sambil buat nada kesian
uda=ala timah ni,nanti boleh tengok ulangan
saya=tetap berkeras suruh record gk :(
uda=OK sambil bebel2

tiba2,uda kol saya
uda=timah,bateri xde
saya=alaaaaa.reda jelah

tiba2 dapat idea 5*
saya=jom g mamak.tengok kat mamak jek.
en sayang=diaorg layan ke?
saya=xpe cuba dulu

sampai kat mamak,they all tengah layan action movies.
saya terus g kaunter n buat muka simpati.
saya=boleh tukar channel axn x.saya nak tengok amazing race
en mamak=ini cerita lagi best
saya=ala,saya nak tengok amazing race.asia tau.ada malaysia tau.pliz.kalau x saya xnk makan kt cni.
en mamak=senyum sambil tuka channel axn

yahooo!saya dapat gak tengok TARA!haha..
This week They all terbang ke new zealand.
Terjunan lelabah aka bungy jump n buaian paling mencabar sekali.
Mau tercabut bekecai jantung if jatuh.huhu
N pemenang utk episod kali ni adalah Richard Team.
Unlucky hilda n ivan terkeluar...huhuhu
Saya turut simpati sebab team malaysia dah tekeluar.
Unlucky tak dapat nk tgk aksi spontan aka lawak hilda utk episod seterusnya..huhuhu
Unlucky tak dapat nak tgk ivan lg.perwatakan ivan sgt mencairkn hati saya..tergatal kejap.haha
Seriously,mesti gegurl kt lua sana cair ngn ivan LOL

Lawak spontan dlm episod kali ni
  • Ehtan n Khairie kena tahan dgn polis sebab memandu dengan perlahan.haha!ape pelik punya polis LOL
  • Hilda gergaji kayu balak dgn menumpukan segala kekuatan pada perutnya (tolak gergaji dengan perut)."Baby,look at me.Dun look others people" LOL
  • Hilda nanges masa nak buat bungy jump. Lastly buat cabaran buai n sangat happy HAHA
  • Ethan buat bungy jump tanpa menjerit
  • Hussien spt referee,tiup2 wisel mase cabaran gergaji kayu balak LOL

Sekian,2 be continue daaaa

suap2: sekarang rase benci!
 

Thursday, October 28, 2010

TARA Season 4

Minggu ni dah masuk episod ke 6 tapi saya baru nak update pasal TARA.haha
Ok, malas cite panjang. Jom kita berkenalan dengan para peserta TARA.

Malaysia 
Lim Kok Hon (Ethan), 26, Social Worker | Mohd Khairie, 25, Graduate
Friends
Ivan Evetovics, 33, University Lecturer | Tengku Hilda, 38, Researcher
Husband and Wife

Philipines
Richard Hardin, 34, Pro Basketballer | Richard Herrera, 31, Actor
Friends
Jacinta James (Jess), 27, Tattooist | Lani Pillinger, 27, Model
Party Girls

Singapore
Claire Goh, 21, Musician | Michelle S. Ng, 22, Actress
Rebel Pals

Hong Kong
Alan Luk, 32, Actor | Wendy Lee, 24, Actress
Dating Couple

Indonesia
Nadine Zamira Sjarief, 26, Beauty Queen | Hilyani Hidranto (Yani), 28, TV Presenter
Best Friends
Natasha Sutadisastra, 24, Legal Admin | Hussein Baron S., 53, Educator
Father and Daughter

India
Sahil Banga, 25, Aspiring Actor | Manas Katyal, 23, Reality Show Bachelor
Cousins
Sunaina Gulia, 31, Actress | Dimple Inamdar, 32, Actress
Travel Buddies

Episod 1: xde penyingkiran
Episod 2: Yanie and Nadine
Episod 3: xde penyingkiran
Episod 4: Alan and Wendy
Episod 5: Manas and Sahil

Team yang saya suka?
Hilda n Ivan - Funny,Sweet n paling pasti Hilda suka potpet2 n dera Ivan.haha
Ethan n Kharil, Claire n Michelle - adventurous

TARA malam ni?
Saya tak sabar nak tengok gelagat Hilda menangis!
So jangan lupa ye kawan2, malam ni kita pakat ramai2 tengok TARA :D
Related Posts with Thumbnails