Saturday, November 28, 2009

Slurrpy Durian

smlm ptg kami jejalan ke pekan rabu..
mak nk beli 'rojak petis mak bee'..glame
r btol mak bee nih..
mse otw ke pekan rabu kami ternampak 1 lori yg sarat dgn buah2 'durian'
glups!!!sodapnye kalu dpt makan nih...
kak su ckp blk nnt kite singgah boli durian...yay!!!xtahan den mendengarnye!!!


otw blk kami singgah kt tmpt jual buah 'durian' tuh..no gerai no meja..
longgok tepi jln je sih...1 lori yg beso!grrrr....tak tertahan2 gelora dijiwa nih!hohoho
pilih punye pilih punye pilih, ade la dlm 10 bijik kami beli...
hargenye aku xtau..kak ni yg baya..hihihi...aku tumpang mkn jek...













































smpai uma pe lg...sental puas2 ngn budak2 yg pelahap2 nih...maklumlah,ank sedara pun kuat mkn 'durian' gk :D

siapa hantu durian?

Friday, November 27, 2009

Raya AidilAdha datang lg













Allah Maha Besar, Allah Maha Besar, Allah Maha Besar,

Tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Allah dan Allah Maha Besar,

Allah Maha Besar dan segala puji-pujian hanya layak bagi Allah.

Allah Maha Besar Yang Teramat Besar, Segala Puji bagi Allah Yang Teramat Banyak,

Maha suci Allah pada waktu pagi dan petang,

Tiada Tuhan melainkan Allah, dan Tidak ada lain yang kami sembah melainkan Dia,

Kami ikhlas kepadaNya (mengikuti ajaran agama Islam) sekalipun dibenci oleh orang-orang kafir,

Tiada Tuhan melainkan Allah Yang Tunggal,

Yang Menepati janjiNya, Yang Menolong hambaNya,

Dan Yang Memuliakan tenteraNya dalam mengalahkan tentera al-Ahzab dengan sendiri (KekuasaanNya),

Tidak ada Tuhan melainkan Allah dan Allah Maha Besar,
Allah Maha Besar dan segala puji-pujian hanya bagi Allah.

Alhamdulillah..kali ni aku masih lg dipanjangkn umur beraya bersama2 family tercinta. pukul 8.25am kami sesama menuju ke surau 'taman inang' utk menunaikn solat sunat raya haji. sayu sungguh hati bila bersama2 melaungkn takbir raya. terasa insafnya diri ini pabila menyelami maksud takbir ini 'refer atas'...aku sayu terkenang kakak...

lps solat, kami melihat keadaan lembu2 yg akan dikorbankn sebentar lg sbb kak ni ambil 1 bahagian untuk arwah kakak..
proses penyembelihan pun bermula..wah!garang sungguh lembu kakak!
mcm susah je tgk pakcik2 ni nk tumbangkn lembu kakak nih!hihi..
boooooooo...alhamdulillah..selesai sudah proses penyembelihan lembu.

then aku blk uma utk berehat sbntr.penat xhilang lg.huuuu
slps solat jumaat kami pergi semula ke surau sbb kak ni wat majlis tahlil utk kakak..
hati aku sedih lg..kakak kakak...sayang sgt kt 'ko'
lps mkn, aku n mak tlg membasuh pinggan tetamu2 yg dtg td..alhamdulillah.ramai gk yg dtg.

selesai basuh pinggan aku pun pulang ke rumah utk sambung merehat diri..
sambil2 memasak.hihihi

salam aidiladha buat semua kaum umat Islam... Semoga pengorbanan kita selama ini diredhai dan dirahmati Allah SWT.

salam aidiladha kakak.aku terasa kakak berada disamping kami ketika ini.
hari ni genap 44hr kakak pergi...

Thursday, November 26, 2009

Kedah..we r coming!

Hari ni aku keje half day jek.sharp 12.45 aku rushing blk shah alam ngn syg aku si 'lagenda' tuh.
zup sane zup cni aku mencelah disebalik kete2.naseb baek perjalanan agk 'smooth'.

sampai je kt uma 'ketupat' and rendang daging dah siap dimasak oleh my mom n puan suria...
slurpppppp....sodapnyeee mencekik....

myb around 2.30pm kami akn bergerak ke alor setaq....
kak ni....tunggu kedatangan kami ya!!!!
aku drive sampai lenggong.then fetch my younger brother.
then he will continue this mission til mergong.....

doakan kami selamat sampai yer....

aku mcm xpercaya esk hari raya!

Wednesday, November 25, 2009

CraZy VS PsyCh0 VS nTaH PapE VS CSI

Smlm ptg 1 ofis digemparkan dgr berita sesetengah kereta
staff powercomp (yg parking kt blkng opis) tlh di'scratch' by 1 chinese guy!
lucky tau that guy coz ade mad kt sbuah rumah tu nmpk.

N nak dijadikan cite, maka bos2 yg besa pun g la check video cctv.
Naseb baik de psg cctv.
N ape lg..
bos pun kecoh2 la coz
nampak kelibat seorg lelaki cina berbaju pink color n berambut pnjg dkt area kereta2 tuh.

kecoh2 punye kecoh dah pukul 530pm.times up!
sye n cik yumie sharp keluar opis coz nk melawat tempat kejadian.
paparazzi betul kami nih.haha!

tetiba tedengar bunyi dentuman!ade accident kt jln besa!
kereta VS kereta!uwawawawawa..
sye n cik yumie pla 'tinjau' dr jauh.
kereta mewah+antik tuh!rsenye kerabat raja ye yg pkai kete tuh.huhu

ops!bebalik pula pd kereta yg kna scratch tuh.
kami meneruskn pejalanan n 'tinjau2' keadaaan kereta2 'malang'.
agak teruk gk!double line tuh..huhuhu








************************************************************************************

hr ni skali lg bos pot pet2 psl kejadian smlm.
Bos jumpe Soolin n suruh system support member monitor video smlm.
So aku, Hong (my senior) n Soolin (super senior/sv) monitor
that video 24 Nov from 1pm until 4pm...
each hours, each minutes n each seconds we monitor.
n around 3.43pm we saw that chinese guy!
aku dah agk...mesti apek ni yg wat..muke dia mmg ala2 gangster!huuuu
kami tgk dia ulang alik 2 kali.
kami nmpk dia scratch van powercomp!
tp the prob is video ni bling2!lompat2 lak...aishhhhh

pstu bleh dikatakn sume staff kt floor aku ni tgk video tuh..
n pe lg...huru hara laaaaa kejap............

ape yg aku dpt simpulkn adalah kereta dia kna scratch.
so myb dia suspect angkara staff powercomp.then dia balas dendam loh.

***meneruskn misi memasak***


Sunday, November 22, 2009

Bila larut MaLam

Sekali lagi
aku teringat akannya

Sekali lagi
aku bermimpi dengannya

Sekali lagi
aku merinduinya

Dan berkali2
aku xkn melupakannya

***aku hanyalah insan biasa***

Wednesday, November 18, 2009

deco2 wif me!bebaloi2

wow!ptg smlm saye da order katil single size+wardrobe.
n yg pentingnye da teorder tilam skali!
ni sume uncle macha tu punye pasal.
dia goda2 saye ckp offer lah,cotton mattress la,sejuk la..
jd saye pun tegoda sket demi sket..glups!
sye request kurangkn rm8 tp xdpt..uhuks...
sudahnye dia ganti ngn percuma pillow 1 n total rm488!
hoh!ape2 jela abg macha wehh...yg penting sye da order!yay!

org2 ckp sye gile coz bershopping di tgh bulan!huhu!bialah..duit saye lg pun

btw 'mende' tu Insya Allah sampai by this saturday.tp not sure pukul berapa.
si uncle macha tu ckp jumaat nnt dia kol smula.ok macha!im ready!

***xsaba nk tunggu hari sabtu!***
***xsaba nk modify bilik sye!deco2 with ctmah***


xsaba nk blk keje n tdo

Friday, November 13, 2009

bila macha kuat membebel

*****kejadian dipetang jumaat*****

"ini katil + wardrobe rm509. bcoz kita sama2 muslim, i bg u discount rm9.so total rm500 shj".

cis..rm9 jek..kedek tol macha nih.
"takpelah tokei,sye tanya my sis dulu. If ok saye dtg semule".

"ok adik.ini last price dr saye rm460.u boleh bg dep rm50 dlu.kalau u xmau u datang angkat ini dep"

hoh...yela macha...mustahil la ko nk bg smule dep aku tuh..bluek...
setau aku,dep nih msti burn if xjd amek..lol..

then aku g kat lg 1 kedai..tekejut xtekejut aku..same bed..same wardrobe..but only rm299..
including delivery cost br rm349.mmg murah..berbaloi2!


kak su ckp "murah weh.ok la tuh.umah hang ting 4.kalau banjir xkena.kayu xkembang"..ceh..
pk tu lak..huhuhu

skng ni aku ngh +-/x nk beli ke idak 'mende' tuh..rase cm nk beli...
hurmmmmm...

tibe2 aku teringat kat macha pam minyak!sbb dia jgkla aku tuka phone num!
c@#?!a nye macha!ganggu privacy aku!

Thursday, November 12, 2009

Andai Aku Bisa

Andai aku bisa ...
Memutar kembali
Waktu yang telah berjalan
Tuk kembali bersama di dirimu selamanya...

Bukan maksud aku membawa dirimu
Masuk terlalu jauh
Kedalam kisah cinta
Yang tak mungkin terjadi..

Dan aku tak punya hati
Untuk menyakiti dirimu
Dan aku tak punya hati tuk mencintai
Dirimu yang selalu mencintai diriku
Walau kau tahu diriku masih bersamanya ...

Walaupun kau tahu
kau tahu diriku
Masih bersamanya ....

psttt...kehidupan yang amat kucar kacir

Wednesday, November 11, 2009

awak ni comel sangat la...


senin yg lepas sye dpt sumthing dr eli!
thanx to eli sbb bg 'penanda buku' yg cumel lote kiut miut ni pd saya..
muahss 73% to elichan!
act menda ni ade 10.1 saye da bg kat elichan.n yg lelain ana yg punye :D

cumelnye kalau letak je kt keyboard 'buruk' nih..
berseri skit..sodap mata memandang :D

*****sgt bosan dgn situasi ketika ini*****

Related Posts with Thumbnails