Friday, October 30, 2009

saya dan katak

kenapa saya suka katak ya?
persoalan itu xdpt dijawab dgn telus..
bg saya katak tu cute miut,comel,macho n sedap dipandang(mata).
color pun hijau..lg saye suke :D

tp..
katak yg saye maksudkan ni merujuk pd katak yg xbernyawa tau.
kalau yg bernyawa pasti saye rase geli (sikit je kut).. :D

ni jelah koleksi yg saya ada..








will be update lg :D

Tuesday, October 27, 2009

Adakah warna kita sama?



Dalam banyak2 color, saya paling suka color hijau.
Bagi saya hijau itu:

1) mendamaikan
2) menyegarkan mata
3) melembutkan jiwa
4) memberi ketenangan
5) bersemangat
6) berkeyakinan


Boleh dikatakan barang2 saya semua hijau. Xjemu mata memandangnya.Antaranya (tunjuk sikit da la ea)


ni moto kesayangan saye :D


ni botol air yang saya gune setiap hari


birthday gift dr eliana.tq eli.suke karoppi ni!


akuarium yg cumel.tp ikan sume da mati :(


itik ijau yg sentiasa menemani saye...


sotong kurita cap ijau


purse saye,tp jarang gune (look ladies sgt :D )

Baju saya pun banyak hijau.Setiap kali raya mesti terselit sepasang color hijau.
Bila saya pakai serba hijau,saye rase sangat segar dan bugar (haha!)

Sekarang ni target saye nk cari handbeg color hijau.
Tp macam susah sikit lah.Macam limited design jek..

Korang rase susah x nk cari handbeg color hijau?

Thursday, October 22, 2009

Chit chat di rumah puan suriani

Vrooommmm...!!!!

balik keje,mandi2 n terus berdesup ke uma kak su sbb arini kak ni, abg ajiz, n fatin tdo sane.

Esok pagi depa nak bertolak ke india. Fligt pukul 7.40am...puan suriani pun ikut..
(dalam hati aku sempat berkata2 "alangkah baiknya kalau dpt ikut sekali")
tp xpelah..nantikan saja kepulangan mereka...doa aku agar mereka selamat pergi dan selamat pulang ke sini...

kat uma, kami borak2 pasal kakak, pasal hal2 biasa, n tengok gamba2 n video2 arwah.
n aku sempat la bluetooth gmba arwah yg aku amek tempoh hari... :)
kami tgk puas2..tp xpuas pun sebenarnya..rase nk tgk berulang2 kali...hurmmm

ops!time's up!!aku nk blk sunway...it's too late loh...
td mak bonda da call "hati2 bwk moto..ingt..hati"
menurut kata mak...
aku kan penunggang yg berhemah....peace ^_^



Pantasnya Waktu Berlalu


Semalam
Antara sedar tak sedar
Sudah seminggu arwah meninggalkan kami
Patuh menghadap yang Ilahi

Rasanya
Terlampau banyak kenangan
Yang sukar diimbau
Yang pastinya menggetarkan
Jiwa hati semua

Kakak
13/09/09 kau pergi menyambung ilmu
13/10/09 kau kembali terus kepada kami
Genap sebulan kau pergi dan kembali semula
Dimana kembalimu adalah untuk selama2nya

Ketahuilah Kakak
Kami amat merindui dan menyayangimu
Kata atuk
'dialah cucu sulungku,dia jugaklah yang pergi dahulu'
Taktala itu
Aku terpaku diam
Dan terus menangis tanpa malu

Kakak
Semadilah dikau dengan aman
Hanya ayat2 suci saja
Yang mampu kami sampaikan padamu
Itulah tali ikatan yang menyatukan kita
Untuk selamanya

Al Fatihah untuk allahyarhamah Fatimatus Solihah...
Semoga rohnya termasuk di dalam golongan yang beriman

Menggamit memori yang lalu
cumel x kakak?

lastyear punye gamba..mase ni kakak request belanja makan pizzahut2 :D

mase ni kakak excited gile mandi laut..i x bangun tdo lg u da terjun laut :D

Friday, October 16, 2009

Wednesday, October 14, 2009

13 Oct 2009

kring kring...
--mummy calling
"kak tie,mak ade berita buruk ni"
dadaku berdegup kencang mcm taufan
"solihah dah xde tie.kak ni call ckp dia eksiden.kereta dgn bus"
i'm shock!
aku tergagap2 tanye
"betulke mak?sape ckp kat kak ni?mak jgn main2"
mak jawab sambil menangis
"ye tie.kak ni ckp kawan2 dia call bgtau"
aku diam..dan terus meraung sekuat2nya
aku ckp kt mak aku nk call kak ni
mak ckp
"iyalah.kak tie jage diri.jgn bwk moto laju2.mak risau.apa2 bgtau mak.bace yassin tuk kakak ye"
then aku terus call kak ni
kak ni cite kat aku sambil menangis ditambah suara tersangkut2
"dpt call dr kwn n principle kakak.ckp kakak eksiden bus dgn kereta.1st call masuk ICU.2nd call dah xde.3 meninggal 1 koma"
aku diam dan hanya mampu cakap
"kak ni sabar bebanyak ye.mengucap byk2.kak ni jage diri.apa2 bgtau kat kak tie"
n aku terus rushing ke rumah kak su
sampai2 aku jumpe kak su
n aku tgk dia menangis tersedu2
"kakak dah xde tie"
nua call aku "tie..kakak dah xde.aku byk janji ngn dia tie"
kak no call aku "tie..kakak dah xde..kak no terkejut tie"

Ya ALLAH
sesungguhnya pada hari ini
KAU telah merubah seluruh hidup kami
KAU ambil nyawa org yg kami sayang
tapi aku tahu
KAU lagi menyayanginya
itulah sebab KAU angkatnya dulu dari kami

aku menangis..menangis..dan terus menangis...

Monday, October 12, 2009

Adek saya dah tunang...



Tanggal 10/10/09 menjadi tanda ingatan buat adek kesayangan saye anuar
dimana pada hari tu dia telah mengikat tali pertunangan dgn awek tercintanye
iaitu "cik mira"..tahniah dek :D

Alhamdulillah, majlis berjalan dgn lancar...rombongan dr pihak kami sebanyak 9 buah kereta (ramai tol)...puan saha n cik yumie pun join skali..kecian kat depa kena tlg bwk hantaran..sowi ea korang..hihi

majlis bermula lebey kurang pukul 12lebih..pang pung pang pung da settle.amin..jadi upacara menyarung cincin merisik n tunang pun bermula..kak ni sarung cincin risik n mak sarung cincin tunang. n lepas tu sesi bergamba pun bermula..rase cam saye lak yg bertunang..ahaks

pastu kami makan sepuas2nya n around 2pm beransur pulang ke rumah...semuanya selamat..amin amin

Wednesday, October 7, 2009

selamat jugak saha kahwin :D

Akhirnya saha kahwin gak!!!
sape lg kalau x dgn pilihan hati nye si ahmad dzafir tu :D
majlisnye berlangsung pada 03-04 Oct 09 yg lalu...
nk cerita sikit detik2 perjalanan saye ke sane..
kna g awal, maklumlah saye kn jd pengapit cik puan saha nih..
sampai di jb dlm kol 2am (so sleepy!).
geram kt pak cik driver bus tuh.
sblm sampai tol skudai saye ckp kt dia "pak cik,nnt turunkn saye di sri puteri".
dia angguk..
pastu ade sorang mamat ni pun ckp something kt pakcik bus..sye xberapa dgr..
tetiba bus berenti.sye ingtkn brother tu turun tp dia diam jek.saye pn diam je la.
rase cam xsedap ati.
sye pun tanyelah kat pakcik "pakcik,ni sri puteri ke"
pakcik tu balas "ek eleh..xkan xtahu kot"..
angin betul saye "mane la saye tahu pakcik.saye bkn org sini!" n trus blah..huhu
sampai uma saha tgk sedara2 dia ngh isi brg2 dlm beg..
tugas sye laks tolong pakaikn inai kt kaki tgn saha (inai xtumbuk lg!)
cara plg cepat yg mak saha wat adalah blender je inai2 tuh..
tp sayang..inai ni xmerah...oren jek (cam tema saha lak)..
tdo kol 4lbh..sangapnyee
keesokan pg saye tlg kemas bilik pengantin saha..
dia keluar amek kek,modify baju sanding(to big),n beli inai serbuk.
pang pung pang pung saha selamat nikah lps asar..amin
cik yah, huda n baby sampai around 8pm..
mlm tu laks ada majlis berinai (xmcm berinai pun)
n yg pastinye saha bergaya bagai puteri tuh!
wow!!semua teruja!!!
majlis persandingan berjalan dgn lancar..
mase sesi tol,kepala puan saha bukan main lg.xreti dok diam..
penin pale saye layan kerenah puan saha (jgn mara saha :p)
mlm around 10pm majlis buka2 hadiah...ni la antara hadiah2 yg mereka dpt

n pg ahad saye blk ke shah alam..separuh jln aircond bus rosak..arghhh...kepanasannnn!!!
anyway..
congrates saha on your wedding day..
moga perkahwinan ini kekal selama2nya n dikurniakan anak2 yg comel2 :D
saye tumpang happy n sedey sebab awk dah kawin...friendship 4ever....

Related Posts with Thumbnails