Thursday, December 31, 2009

Happy New Year 2010...

Seronoknya!
Hari ni keje separuh hari saje..
Management has declared a 1/2day (afternoon) holiday in view of New Year's Eve.

---sangat baik hati---


Blk nnt cik yumie anta sampai umah.
pastu dia terus balik kampung ngn adek dia..

hurm..aku?

myb tgk tv / maen game / tido' sementara menunggu 'sayang' aku fetch ptg nih..

xpasti lg samada nk blk kg @ x..

yg pastinye blk s.alam :)


chop2!iklan sat...HoH0

gambar bawah ni saye tujukan khas utk puan saha saya yg tersayang..
nah..awk tgk la puas2..
bilik saye kecik jek..

nk scap 1 bilik xmuat laks..hihihi
akhir kata
Happy New Year 2010

n

Selamat Tinggal 2009


semoga kehidupan saye lebih teratur pada mase akn dtg :)

Insya Allah


Wednesday, December 30, 2009

Christmas n New Year Party...

semalam kat opis ade makan2 sempena 'christmas n new year'..
sodap la jugak..
buleh dikatakan sume makanan aku rase..hihi

yg tak sodap 'popia'..keras kematu..


pastu ade sesi tuka2 hadiah n lucky draw..

aku dapat 'face towel'..
wokei lerh...nnt leh bawak p hiking.H0ho

n yg BEST BESH BEST nya aku dpt 1st lucky draw!
Alhamdulillah :D


mula2 SITI laen yg kluar.
mayb sbb SITI len,so SOon Yuan sebut la SITI from CS..

PAstu sume gelak2..

Aku plak temalu2 kucing..huuu


Act,aku tulis SITI CS,bkn SITI FROM CS..
mayb sbb tu kot depa gelak..

Lantakla..

Yg penting sye sgt LUCKY!!!

Ni la dia barang yg saye dpt :D


Tuesday, December 22, 2009

Dah Macam MaTe KatAk

Huarghhhh...
arini aku xkeje...MC 3hari tuh....
sakit mate!
mmg sakit pun.
mate aku bengkak.
dah macam mate katak...uhuks

sgt mls update blog

Monday, December 14, 2009

nk pinjam 'tatak'


lastweek saye blk kampung.
sampai aje kt uma ank sedara saye yg bernama faiz akmal aka 'paice'
trus ajak p kt almari pakaian aka 'gerobok'.

'atam,ade tatak dalam 'dobok'.bukakla atam'.
pstu yg lelain pun bising2 suruh bkk almari tuh.

sye pun pelik bin ajaib la..
ikut jela permintaan diaorg nih..
once sye bukak jek,terus tejerit kecit!

sye nampak patung katak!!!huarghhh....
bikin suspen btolla...

pstu risik punye risik depa ckp pak bucu yg letak.
pak bucu nk surprisekn mak itam.
000h~~~
terharunye saye rase..

untung dapat adek cm 'pak busu'---i love u so much!!!

sye bg kat paice patung tuh..
dia maen2 ngn patung tuh.

'adek xnk patung nih.adek nk pinjam je buleh?'
alalalaa...so sweet dear---camnela if saye ade anak

thanks to my younger brother for da surprised!
really love it!
i will hug that 'frog' bile nk tdo!!!

Tuesday, December 8, 2009

Pisang Kaki a.k.a Persimmon Fruits

sejak dua empat menjak ni
saye n yumie sgt addicted dgn kelazatan buah 'pisang kaki'..
bahasa omputihnye ialah persimmon...
buah ni rangup n rasanya amat manis...so sweet ---silalah cuba yer
(walaupun namanya pisang,tp mmg xnampak rupa pisang :D )
antara kebaikan buah nih:
mengandungi vitamin C, glukos, sukros, fruktos dan iodin

(bernilai tinggi dari segi perubatan),
berkhasiat dalam menurunkan tekanan darah tinggi,
meningkat pengaliran darah dalam pembuluh darah koronori,
mengatasi masalah sembelit,
meredakan sedu,
and so on - sila cari sendiri

sape yg nk rase kelazatan buah ni silalah dapatkannya!
carilah kat pasar ke, kebun orang ke.mane2 jelah

***saye lg addicted dgn 'memasak'***

Sunday, December 6, 2009

Wan HanazRiaH Wif AfzaN Engagement

YahoO!
Hari ni 06-12-09 kak angkat saye si 'intan' tuh selamat bertunang..wift Afzan(sye xkenal dia)
believed or not?..glups!i know u la 'sis'..hohoho

Majlis bermula pukul berapa pun sye xtau..myb around 3.30 something.
Sye sampai lmbt coz Suddently ujan turun..uhuks!
so nk tak nk dok la melangok kt bus stop jp (hati meronta2 nk p!)...
kalau nek kete xpelah...
tp sye kn miskin...yg ada hanyalah MOTOR..
xkesahla...janji selamat sampai...

Bila agak2 renyai
kami meneruskn perjalanan n suddently tayar motor lak pancit!!!
bagero tol la!nasib malang sungguh harini... :(

sampai2,pihak lelaki tgh nk mkn...
saye pasrah sbb saye xsmpt melihat sesi menyarung cincin...
tp saye ttp puas hati sbb dpt tgk 'sis'...
U looked beautiful la 'sis'...
cayalah nowk!

Just to say 'congratulations nowk!!'..
dah jadi tunangan org nih
jgn melalut xtentu hala,
jgn mjawab xtentu hala,
jgn mrajuk xtentu hala..hoho!
gelak halilintar u tu sila 'kaber2' ye 'sis'!haha
Silalah Jamu gambar2 ni yer...

***kebelakangan ni saye cpt bosan***

Saturday, November 28, 2009

Slurrpy Durian

smlm ptg kami jejalan ke pekan rabu..
mak nk beli 'rojak petis mak bee'..glame
r btol mak bee nih..
mse otw ke pekan rabu kami ternampak 1 lori yg sarat dgn buah2 'durian'
glups!!!sodapnye kalu dpt makan nih...
kak su ckp blk nnt kite singgah boli durian...yay!!!xtahan den mendengarnye!!!


otw blk kami singgah kt tmpt jual buah 'durian' tuh..no gerai no meja..
longgok tepi jln je sih...1 lori yg beso!grrrr....tak tertahan2 gelora dijiwa nih!hohoho
pilih punye pilih punye pilih, ade la dlm 10 bijik kami beli...
hargenye aku xtau..kak ni yg baya..hihihi...aku tumpang mkn jek...













































smpai uma pe lg...sental puas2 ngn budak2 yg pelahap2 nih...maklumlah,ank sedara pun kuat mkn 'durian' gk :D

siapa hantu durian?

Friday, November 27, 2009

Raya AidilAdha datang lg













Allah Maha Besar, Allah Maha Besar, Allah Maha Besar,

Tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Allah dan Allah Maha Besar,

Allah Maha Besar dan segala puji-pujian hanya layak bagi Allah.

Allah Maha Besar Yang Teramat Besar, Segala Puji bagi Allah Yang Teramat Banyak,

Maha suci Allah pada waktu pagi dan petang,

Tiada Tuhan melainkan Allah, dan Tidak ada lain yang kami sembah melainkan Dia,

Kami ikhlas kepadaNya (mengikuti ajaran agama Islam) sekalipun dibenci oleh orang-orang kafir,

Tiada Tuhan melainkan Allah Yang Tunggal,

Yang Menepati janjiNya, Yang Menolong hambaNya,

Dan Yang Memuliakan tenteraNya dalam mengalahkan tentera al-Ahzab dengan sendiri (KekuasaanNya),

Tidak ada Tuhan melainkan Allah dan Allah Maha Besar,
Allah Maha Besar dan segala puji-pujian hanya bagi Allah.

Alhamdulillah..kali ni aku masih lg dipanjangkn umur beraya bersama2 family tercinta. pukul 8.25am kami sesama menuju ke surau 'taman inang' utk menunaikn solat sunat raya haji. sayu sungguh hati bila bersama2 melaungkn takbir raya. terasa insafnya diri ini pabila menyelami maksud takbir ini 'refer atas'...aku sayu terkenang kakak...

lps solat, kami melihat keadaan lembu2 yg akan dikorbankn sebentar lg sbb kak ni ambil 1 bahagian untuk arwah kakak..
proses penyembelihan pun bermula..wah!garang sungguh lembu kakak!
mcm susah je tgk pakcik2 ni nk tumbangkn lembu kakak nih!hihi..
boooooooo...alhamdulillah..selesai sudah proses penyembelihan lembu.

then aku blk uma utk berehat sbntr.penat xhilang lg.huuuu
slps solat jumaat kami pergi semula ke surau sbb kak ni wat majlis tahlil utk kakak..
hati aku sedih lg..kakak kakak...sayang sgt kt 'ko'
lps mkn, aku n mak tlg membasuh pinggan tetamu2 yg dtg td..alhamdulillah.ramai gk yg dtg.

selesai basuh pinggan aku pun pulang ke rumah utk sambung merehat diri..
sambil2 memasak.hihihi

salam aidiladha buat semua kaum umat Islam... Semoga pengorbanan kita selama ini diredhai dan dirahmati Allah SWT.

salam aidiladha kakak.aku terasa kakak berada disamping kami ketika ini.
hari ni genap 44hr kakak pergi...

Thursday, November 26, 2009

Kedah..we r coming!

Hari ni aku keje half day jek.sharp 12.45 aku rushing blk shah alam ngn syg aku si 'lagenda' tuh.
zup sane zup cni aku mencelah disebalik kete2.naseb baek perjalanan agk 'smooth'.

sampai je kt uma 'ketupat' and rendang daging dah siap dimasak oleh my mom n puan suria...
slurpppppp....sodapnyeee mencekik....

myb around 2.30pm kami akn bergerak ke alor setaq....
kak ni....tunggu kedatangan kami ya!!!!
aku drive sampai lenggong.then fetch my younger brother.
then he will continue this mission til mergong.....

doakan kami selamat sampai yer....

aku mcm xpercaya esk hari raya!

Wednesday, November 25, 2009

CraZy VS PsyCh0 VS nTaH PapE VS CSI

Smlm ptg 1 ofis digemparkan dgr berita sesetengah kereta
staff powercomp (yg parking kt blkng opis) tlh di'scratch' by 1 chinese guy!
lucky tau that guy coz ade mad kt sbuah rumah tu nmpk.

N nak dijadikan cite, maka bos2 yg besa pun g la check video cctv.
Naseb baik de psg cctv.
N ape lg..
bos pun kecoh2 la coz
nampak kelibat seorg lelaki cina berbaju pink color n berambut pnjg dkt area kereta2 tuh.

kecoh2 punye kecoh dah pukul 530pm.times up!
sye n cik yumie sharp keluar opis coz nk melawat tempat kejadian.
paparazzi betul kami nih.haha!

tetiba tedengar bunyi dentuman!ade accident kt jln besa!
kereta VS kereta!uwawawawawa..
sye n cik yumie pla 'tinjau' dr jauh.
kereta mewah+antik tuh!rsenye kerabat raja ye yg pkai kete tuh.huhu

ops!bebalik pula pd kereta yg kna scratch tuh.
kami meneruskn pejalanan n 'tinjau2' keadaaan kereta2 'malang'.
agak teruk gk!double line tuh..huhuhu








************************************************************************************

hr ni skali lg bos pot pet2 psl kejadian smlm.
Bos jumpe Soolin n suruh system support member monitor video smlm.
So aku, Hong (my senior) n Soolin (super senior/sv) monitor
that video 24 Nov from 1pm until 4pm...
each hours, each minutes n each seconds we monitor.
n around 3.43pm we saw that chinese guy!
aku dah agk...mesti apek ni yg wat..muke dia mmg ala2 gangster!huuuu
kami tgk dia ulang alik 2 kali.
kami nmpk dia scratch van powercomp!
tp the prob is video ni bling2!lompat2 lak...aishhhhh

pstu bleh dikatakn sume staff kt floor aku ni tgk video tuh..
n pe lg...huru hara laaaaa kejap............

ape yg aku dpt simpulkn adalah kereta dia kna scratch.
so myb dia suspect angkara staff powercomp.then dia balas dendam loh.

***meneruskn misi memasak***


Sunday, November 22, 2009

Bila larut MaLam

Sekali lagi
aku teringat akannya

Sekali lagi
aku bermimpi dengannya

Sekali lagi
aku merinduinya

Dan berkali2
aku xkn melupakannya

***aku hanyalah insan biasa***

Wednesday, November 18, 2009

deco2 wif me!bebaloi2

wow!ptg smlm saye da order katil single size+wardrobe.
n yg pentingnye da teorder tilam skali!
ni sume uncle macha tu punye pasal.
dia goda2 saye ckp offer lah,cotton mattress la,sejuk la..
jd saye pun tegoda sket demi sket..glups!
sye request kurangkn rm8 tp xdpt..uhuks...
sudahnye dia ganti ngn percuma pillow 1 n total rm488!
hoh!ape2 jela abg macha wehh...yg penting sye da order!yay!

org2 ckp sye gile coz bershopping di tgh bulan!huhu!bialah..duit saye lg pun

btw 'mende' tu Insya Allah sampai by this saturday.tp not sure pukul berapa.
si uncle macha tu ckp jumaat nnt dia kol smula.ok macha!im ready!

***xsaba nk tunggu hari sabtu!***
***xsaba nk modify bilik sye!deco2 with ctmah***


xsaba nk blk keje n tdo

Friday, November 13, 2009

bila macha kuat membebel

*****kejadian dipetang jumaat*****

"ini katil + wardrobe rm509. bcoz kita sama2 muslim, i bg u discount rm9.so total rm500 shj".

cis..rm9 jek..kedek tol macha nih.
"takpelah tokei,sye tanya my sis dulu. If ok saye dtg semule".

"ok adik.ini last price dr saye rm460.u boleh bg dep rm50 dlu.kalau u xmau u datang angkat ini dep"

hoh...yela macha...mustahil la ko nk bg smule dep aku tuh..bluek...
setau aku,dep nih msti burn if xjd amek..lol..

then aku g kat lg 1 kedai..tekejut xtekejut aku..same bed..same wardrobe..but only rm299..
including delivery cost br rm349.mmg murah..berbaloi2!


kak su ckp "murah weh.ok la tuh.umah hang ting 4.kalau banjir xkena.kayu xkembang"..ceh..
pk tu lak..huhuhu

skng ni aku ngh +-/x nk beli ke idak 'mende' tuh..rase cm nk beli...
hurmmmmm...

tibe2 aku teringat kat macha pam minyak!sbb dia jgkla aku tuka phone num!
c@#?!a nye macha!ganggu privacy aku!

Thursday, November 12, 2009

Andai Aku Bisa

Andai aku bisa ...
Memutar kembali
Waktu yang telah berjalan
Tuk kembali bersama di dirimu selamanya...

Bukan maksud aku membawa dirimu
Masuk terlalu jauh
Kedalam kisah cinta
Yang tak mungkin terjadi..

Dan aku tak punya hati
Untuk menyakiti dirimu
Dan aku tak punya hati tuk mencintai
Dirimu yang selalu mencintai diriku
Walau kau tahu diriku masih bersamanya ...

Walaupun kau tahu
kau tahu diriku
Masih bersamanya ....

psttt...kehidupan yang amat kucar kacir

Wednesday, November 11, 2009

awak ni comel sangat la...


senin yg lepas sye dpt sumthing dr eli!
thanx to eli sbb bg 'penanda buku' yg cumel lote kiut miut ni pd saya..
muahss 73% to elichan!
act menda ni ade 10.1 saye da bg kat elichan.n yg lelain ana yg punye :D

cumelnye kalau letak je kt keyboard 'buruk' nih..
berseri skit..sodap mata memandang :D

*****sgt bosan dgn situasi ketika ini*****

Friday, October 30, 2009

saya dan katak

kenapa saya suka katak ya?
persoalan itu xdpt dijawab dgn telus..
bg saya katak tu cute miut,comel,macho n sedap dipandang(mata).
color pun hijau..lg saye suke :D

tp..
katak yg saye maksudkan ni merujuk pd katak yg xbernyawa tau.
kalau yg bernyawa pasti saye rase geli (sikit je kut).. :D

ni jelah koleksi yg saya ada..








will be update lg :D

Tuesday, October 27, 2009

Adakah warna kita sama?



Dalam banyak2 color, saya paling suka color hijau.
Bagi saya hijau itu:

1) mendamaikan
2) menyegarkan mata
3) melembutkan jiwa
4) memberi ketenangan
5) bersemangat
6) berkeyakinan


Boleh dikatakan barang2 saya semua hijau. Xjemu mata memandangnya.Antaranya (tunjuk sikit da la ea)


ni moto kesayangan saye :D


ni botol air yang saya gune setiap hari


birthday gift dr eliana.tq eli.suke karoppi ni!


akuarium yg cumel.tp ikan sume da mati :(


itik ijau yg sentiasa menemani saye...


sotong kurita cap ijau


purse saye,tp jarang gune (look ladies sgt :D )

Baju saya pun banyak hijau.Setiap kali raya mesti terselit sepasang color hijau.
Bila saya pakai serba hijau,saye rase sangat segar dan bugar (haha!)

Sekarang ni target saye nk cari handbeg color hijau.
Tp macam susah sikit lah.Macam limited design jek..

Korang rase susah x nk cari handbeg color hijau?

Thursday, October 22, 2009

Chit chat di rumah puan suriani

Vrooommmm...!!!!

balik keje,mandi2 n terus berdesup ke uma kak su sbb arini kak ni, abg ajiz, n fatin tdo sane.

Esok pagi depa nak bertolak ke india. Fligt pukul 7.40am...puan suriani pun ikut..
(dalam hati aku sempat berkata2 "alangkah baiknya kalau dpt ikut sekali")
tp xpelah..nantikan saja kepulangan mereka...doa aku agar mereka selamat pergi dan selamat pulang ke sini...

kat uma, kami borak2 pasal kakak, pasal hal2 biasa, n tengok gamba2 n video2 arwah.
n aku sempat la bluetooth gmba arwah yg aku amek tempoh hari... :)
kami tgk puas2..tp xpuas pun sebenarnya..rase nk tgk berulang2 kali...hurmmm

ops!time's up!!aku nk blk sunway...it's too late loh...
td mak bonda da call "hati2 bwk moto..ingt..hati"
menurut kata mak...
aku kan penunggang yg berhemah....peace ^_^



Pantasnya Waktu Berlalu


Semalam
Antara sedar tak sedar
Sudah seminggu arwah meninggalkan kami
Patuh menghadap yang Ilahi

Rasanya
Terlampau banyak kenangan
Yang sukar diimbau
Yang pastinya menggetarkan
Jiwa hati semua

Kakak
13/09/09 kau pergi menyambung ilmu
13/10/09 kau kembali terus kepada kami
Genap sebulan kau pergi dan kembali semula
Dimana kembalimu adalah untuk selama2nya

Ketahuilah Kakak
Kami amat merindui dan menyayangimu
Kata atuk
'dialah cucu sulungku,dia jugaklah yang pergi dahulu'
Taktala itu
Aku terpaku diam
Dan terus menangis tanpa malu

Kakak
Semadilah dikau dengan aman
Hanya ayat2 suci saja
Yang mampu kami sampaikan padamu
Itulah tali ikatan yang menyatukan kita
Untuk selamanya

Al Fatihah untuk allahyarhamah Fatimatus Solihah...
Semoga rohnya termasuk di dalam golongan yang beriman

Menggamit memori yang lalu
cumel x kakak?

lastyear punye gamba..mase ni kakak request belanja makan pizzahut2 :D

mase ni kakak excited gile mandi laut..i x bangun tdo lg u da terjun laut :D

Friday, October 16, 2009

Wednesday, October 14, 2009

13 Oct 2009

kring kring...
--mummy calling
"kak tie,mak ade berita buruk ni"
dadaku berdegup kencang mcm taufan
"solihah dah xde tie.kak ni call ckp dia eksiden.kereta dgn bus"
i'm shock!
aku tergagap2 tanye
"betulke mak?sape ckp kat kak ni?mak jgn main2"
mak jawab sambil menangis
"ye tie.kak ni ckp kawan2 dia call bgtau"
aku diam..dan terus meraung sekuat2nya
aku ckp kt mak aku nk call kak ni
mak ckp
"iyalah.kak tie jage diri.jgn bwk moto laju2.mak risau.apa2 bgtau mak.bace yassin tuk kakak ye"
then aku terus call kak ni
kak ni cite kat aku sambil menangis ditambah suara tersangkut2
"dpt call dr kwn n principle kakak.ckp kakak eksiden bus dgn kereta.1st call masuk ICU.2nd call dah xde.3 meninggal 1 koma"
aku diam dan hanya mampu cakap
"kak ni sabar bebanyak ye.mengucap byk2.kak ni jage diri.apa2 bgtau kat kak tie"
n aku terus rushing ke rumah kak su
sampai2 aku jumpe kak su
n aku tgk dia menangis tersedu2
"kakak dah xde tie"
nua call aku "tie..kakak dah xde.aku byk janji ngn dia tie"
kak no call aku "tie..kakak dah xde..kak no terkejut tie"

Ya ALLAH
sesungguhnya pada hari ini
KAU telah merubah seluruh hidup kami
KAU ambil nyawa org yg kami sayang
tapi aku tahu
KAU lagi menyayanginya
itulah sebab KAU angkatnya dulu dari kami

aku menangis..menangis..dan terus menangis...

Monday, October 12, 2009

Adek saya dah tunang...



Tanggal 10/10/09 menjadi tanda ingatan buat adek kesayangan saye anuar
dimana pada hari tu dia telah mengikat tali pertunangan dgn awek tercintanye
iaitu "cik mira"..tahniah dek :D

Alhamdulillah, majlis berjalan dgn lancar...rombongan dr pihak kami sebanyak 9 buah kereta (ramai tol)...puan saha n cik yumie pun join skali..kecian kat depa kena tlg bwk hantaran..sowi ea korang..hihi

majlis bermula lebey kurang pukul 12lebih..pang pung pang pung da settle.amin..jadi upacara menyarung cincin merisik n tunang pun bermula..kak ni sarung cincin risik n mak sarung cincin tunang. n lepas tu sesi bergamba pun bermula..rase cam saye lak yg bertunang..ahaks

pastu kami makan sepuas2nya n around 2pm beransur pulang ke rumah...semuanya selamat..amin amin

Wednesday, October 7, 2009

selamat jugak saha kahwin :D

Akhirnya saha kahwin gak!!!
sape lg kalau x dgn pilihan hati nye si ahmad dzafir tu :D
majlisnye berlangsung pada 03-04 Oct 09 yg lalu...
nk cerita sikit detik2 perjalanan saye ke sane..
kna g awal, maklumlah saye kn jd pengapit cik puan saha nih..
sampai di jb dlm kol 2am (so sleepy!).
geram kt pak cik driver bus tuh.
sblm sampai tol skudai saye ckp kt dia "pak cik,nnt turunkn saye di sri puteri".
dia angguk..
pastu ade sorang mamat ni pun ckp something kt pakcik bus..sye xberapa dgr..
tetiba bus berenti.sye ingtkn brother tu turun tp dia diam jek.saye pn diam je la.
rase cam xsedap ati.
sye pun tanyelah kat pakcik "pakcik,ni sri puteri ke"
pakcik tu balas "ek eleh..xkan xtahu kot"..
angin betul saye "mane la saye tahu pakcik.saye bkn org sini!" n trus blah..huhu
sampai uma saha tgk sedara2 dia ngh isi brg2 dlm beg..
tugas sye laks tolong pakaikn inai kt kaki tgn saha (inai xtumbuk lg!)
cara plg cepat yg mak saha wat adalah blender je inai2 tuh..
tp sayang..inai ni xmerah...oren jek (cam tema saha lak)..
tdo kol 4lbh..sangapnyee
keesokan pg saye tlg kemas bilik pengantin saha..
dia keluar amek kek,modify baju sanding(to big),n beli inai serbuk.
pang pung pang pung saha selamat nikah lps asar..amin
cik yah, huda n baby sampai around 8pm..
mlm tu laks ada majlis berinai (xmcm berinai pun)
n yg pastinye saha bergaya bagai puteri tuh!
wow!!semua teruja!!!
majlis persandingan berjalan dgn lancar..
mase sesi tol,kepala puan saha bukan main lg.xreti dok diam..
penin pale saye layan kerenah puan saha (jgn mara saha :p)
mlm around 10pm majlis buka2 hadiah...ni la antara hadiah2 yg mereka dpt

n pg ahad saye blk ke shah alam..separuh jln aircond bus rosak..arghhh...kepanasannnn!!!
anyway..
congrates saha on your wedding day..
moga perkahwinan ini kekal selama2nya n dikurniakan anak2 yg comel2 :D
saye tumpang happy n sedey sebab awk dah kawin...friendship 4ever....

Related Posts with Thumbnails